Θάνατοι 3 κοριτσιών στην Πάτρα: Θρίλερ με τις τοξικολογικές εξετάσεις – Νέες “βόμβες” Κατερινόπουλου

Θάνατοι 3 κοριτσιών στην Πάτρα: Θρίλερ με τις τοξικολογικές εξετάσεις - Νέες "βόμβες" Κατερινόπουλου

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της διαλεύκανσης των διαδοχικών αιφνίδιων θανάτων των 3 κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας θα “ρίξουν” φως

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, αναμένονται εντός της ημέρας.

Σε σημερινές του δηλώσεις στο ΟPEN ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων, αναφέρθηκε στο πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

«Μιλάμε για ώρες μέχρι να βγουν οι τοξικολογικές εξετάσεις ενώ και οι ιστολογικές έχουν μπει σε ένα δρόμο και τις περιμένουμε. Και αυτές μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βγουν και θα ξέρουμε. Από όσα γνωρίζω πάντως, οι τοξικολογικές εξετάσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και πιθανότατα οι συνάδελφοι κάνουν κάποιες επιβεβαιώσεις πριν δουν το φως της δημοσιότητας».

Τα δημοσιεύματα για την εισπνοή τοξικού αερίου

Ο Γρηγόρης Λέων ρωτήθηκε για το δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας προήλθε από εισπνοή τοξικού αερίου. «Δεν έχω κάποιο λόγο να αμφισβητήσω το ρεπορτάζ αλλά πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα καθώς ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας το διέψευσε. Όμως υπάρχουν πληροφορίες από διάφορες περιοχές ερευνών καθώς δεν τρέχει μόνο η ιατροδικαστική διερεύνηση.»

«Μην έχετε καμία αμφοβολία πως ό,τι έχει συμβεί θα βρεθεί μέσα από τις τοξικολογικές εξετάσεις. Γίνεται μια πλήρης διερεύνηση και θα βοηθήσεις πάρα πολύ τις Αρχές να συνδυαστεί με τα υπόλοιπα στοιχεία. Οι απαντήσεις στον τρίτο θάνατο θα είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει και τα υπόλοιπα ερωτήματα στην υπόθεση.»

Κατερινόπουλος : Γιατί θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια οι θάνατοι των 3 κοριτσιών

«Δεν μπορώ να πειστώ ότι οφείλεται σε κάποια αίτια ιατρικά γιατί υπάρχουν κάποια ερωτηματικά, τα οποία έβαλα και συνεχίζω να βάζω και στα οποία πρέπει να δώσουν απαντήσεις και η αστυνομία και οι επιστήμονες. Θεωρώ ότι είναι εγκληματική ενέργεια» επεσήμανε μιλώντας για τους θανάτους των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Αναλύοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κατερινόπουλος, προέταξε πως  δεν υπάρχει μια σαφέστατη μέχρι αυτή την στιγμή ιατροδικαστική εξέταση που να λέει ότι ο θάνατος οφείλεται σε συγκεκριμένο παθολογικό γεγονός.

«Εδώ έχουμε τρία παιδιά, τα οποία ισχυρίζονται κάποιοι ότι πιθανόν να υπάρχουν  γονιδιακά προβλήματα και ο θάνατος να οφείλεται εκεί. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, η λογική λέει όπως έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις, ότι το πρώτο που θα ταξίδευε στους ουρανούς είναι το πρώτο παιδί κατά σειρά γεννήσεως, αλλά εδώ είναι το τελευταίο παιδί».

Όλοι οι θάνατοι αυτών των παιδιών έγιναν μέρες αργίας, σαββατοκύριακα, συμπτώσεις σοβαρές, είπε χαρακτηριστικά. «Και δεν ήταν παρόντες οι γιατροί, άρα ήταν κάποια άτομα μόνα τους εκεί, δεν ξέρω ποιοι ήταν, μπορεί να είναι κάποιοι, μπορεί οι γονείς, οι συνοδοί αν για κάποιο λόγο βγήκαν, έστω και για έναν καφέ, κάποιοι να βρήκαν την ευκαιρία να διεισδύσουν στον θάλαμο να κάνουν εκείνο το οποίο έκαναν» συμπλήρωσε ο κ. Κατερινόπουλος.

“H τραγωδία οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι”

Εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι η τραγωδία που έχει εκτυλιχθεί στην Πάτρα οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι, σημείωσε πως κάποιες τοποθετήσεις ιατροδικαστών κρατάνε επιφυλάξεις. «Ειδικά ο πρώτος λέει ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις που δεν είχαν γίνει, γιατί τότε δεν υπήρχαν τα ίδια δεδομένα».

«Οδηγούμαστε στην κατεύθυνση ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Δεν ξέρω ποιος είναι ο δράστης. Θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Αττικής που διαθέτουν πολύ μεγάλη εμπειρία θα καταλήξουν, σε συνεργασία πάντα και με τους επιστήμονες» ανέφερε τέλος ο κ. Κατερινόπουλος.

Το ξέσπασμα του μπαμπά των 3 κοριτσιών

Νωρίτερα ο πατέρας των παιδιών, ξέσπασε για ακόμα μία φορά και δήλωσε πως η οικογένεια θα κινηθεί νομικά εννατίον όσων δημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις.

“Θα τα πούμε στις δικαστικές αίθουσες”

Eιδικότερα σε δηλώσεις του στο tempo24.news ο Μάνος Δασκαλάκης, σπάει τη σιωπή του και χαρακτηρίζει “αθλιότητα” το άρθρο του protothema.gr για την εισπνοή τοξικού αερίου ως αιτία θανάτου της ΤζωρτζίναςΌπως αναφέρει μιλώντας στο tempo24.news:

“Δημοσιεύματα σαν το απογευματινό ούτε βοηθούν την έρευνα των αρχών, ούτε τιμούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Ευχαριστούμε τον Προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που με άριστα αντανακλαστικά διέψευσε ταχύτατα αυτήν την αθλιότητα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η απάντησή μας στους εμπνευστές της θα δοθεί πολύ σύντομα στις δικαστικές αίθουσες. Δυστυχώς μικρή μερίδα αυτοαποκαλούμενων ως δημοσιογράφων δεν σέβεται ούτε τον πόνο μας, ούτε τη μνήμη των παιδιών μας. Ας σταματήσει άμεσα όλο αυτό που ζούμε.”

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Γιατί οι γιατροί ήθελαν κάμερες στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας; – Nέα στοιχεία έρχονται στο φως

Διάψευση των ιατροδικαστών για το «τοξικό αέριο» στη Τζωρτζίνα – Η ανακοίνωση που εξέδωσαν

Πότε θα δοθούν τα 5 νέα self test για τους μαθητές – Όσα πρέπει να ξέρετε

Θεσσαλονίκη: 47 παιδιά παραμένουν εκτός σχολείου γιατί οι γονείς αρνούνται τα μέτρα κατά του κορωνοϊού