Θεσσαλονίκη: 47 παιδιά παραμένουν εκτός σχολείου γιατί οι γονείς αρνούνται τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Θεσσαλονίκη: 47 παιδιά παραμένουν εκτός σχολείου γιατί οι γονείς αρνούνται τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς για το Δημοτικό σχολείο και, όσο παρανοϊκό κι αν ακούγεται, ακόμα και τώρα υπάρχουν γονείς ανά την Ελλάδα που αρνούνται να τηρήσουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο.

Αυτή τη φορά το ρεπορτάζ έρχεται από την Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου δεκάδες παιδιά παραμένουν μέχρι και σήμερα εκτός σχολείου, καθώς οι γονείς τους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Όπως αποκαλύπτει στο GRTimes ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Φροσύνης από τα 49 παιδιά που είχαν καταγραφεί πριν από την εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα, μόνο δύο παιδιά μεταπείστηκαν και επέστρεψαν στη δια ζώσης εκπαίδευση και στα σχολικά συγκροτήματα. Τα υπόλοιπα 47 παραμένουν εκτός σχολείου και μαθημάτων.

«Από την τελευταία αποδελτίωση που έχουμε κάνει προκύπτει ο αριθμός των 47 παιδιών που απέχουν μέχρι και σήμερα από τα μαθήματά τους. Και αυτός ο αριθμός παραμένει σε αυτά τα επίπεδα, παρά το γεγονός ότι έχουμε κάνει προσέγγιση στις οικίες τους και έχουμε ειδοποιήσει τους γονείς ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσουν τη χρονιά λόγω απουσιών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο αριθμός αυτός «παραμένει αμετάβλητος παρά το γεγονός ότι έχουμε παραδώσει τη σχετική λίστα των ονομάτων στον εισαγγελέα» καταλήγει ο κ. Φροσύνης.

Οι δικαιολογίες για εγγραφή σε σχολείο της Αλάσκας

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του στο GRTimes, ο κ. Φροσύνης, είχε αναφερθεί και σε διάφορα τεχνάσματα που έχουν επινοήσει αρνητές γονείς, προκειμένου να δικαιολογήσουν την απουσία των παιδιών από τα σχολεία, αλλά και να αποφύγουν τις προβλεπόμενες ποινές.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν γονείς οι οποίοι ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκαν σχολεία ανά τον κόσμο που παραδίδουν μαθήματα με τη μορφή τηλεκπαίδευσης και τα επικαλούνται ως δικαιολογία, αναφέροντας ότι εγγράψει εκεί τα παιδιά τους.

«Τέτοια αιτήματα έχουν κατατεθεί πολλά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από γονείς που έχουν εντοπίσει αυτού του είδους τα σχολεία ακόμη και στην Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να γλιτώσουν τις όποιες κυρώσεις» είχε αναφέρει τότε ο κ. Φροσύνης. Και είχε προσθέσει ότι «τα αιτήματα αυτά όπως είναι εύλογο, δεν έγιναν ποτέ αποδεκτά από τη Διεύθυνση».

Διαβάστε ακόμα:

Χανιά: Δύο παιδάκια βρέθηκαν ολομόναχα σε πάρκο – Περιπλανιόντουσαν για αρκετή ώρα

Μαθητές από τους Φούρνους ετοιμάζουν ιστοσελίδα με όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες

Αγρίνιο: «Επέστρεψαν με αλυσίδες» λέει ο πατέρας του 16χρονου που δέχτηκε επίθεση