Θάνατος 14χρονης στον Βόλο: Τι συνέβη πραγματικά στο παιδί – Αιχμές από ιατροδικαστή Λέων

Θάνατος 14χρονης στον Βόλο: Τι συνέβη πραγματικά στο παιδί - Αιχμές από ιατροδικαστή Λέων

Έντονο προβληματισμό έχει δημιουργήσει στην ιατρική κοινότητα ο θάνατος της 14χρονης Ελένης στον Βόλο, η οποία ξεψύχησε έπειτα από περίπου 6 μήνες νοσηλείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Από την ημέρα του θανάτου της, την περασμένη εβδομάδα, έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες καθώς, η εικόνα του παιδιού όταν έφτασε στο νοσοκομείο δεν συνάδει με τα λεγόμενα των γονιών. Συγκεκριμένα, οι γονείς που μετέφεραν οι ίδιοι την 14χρονη στο νοσοκομείο, ανέφεραν, ότι είχε ένα ατύχημα στο μπάνιο από το οποίο έπαθε έπειτα ηλεκτροπληξία.

Οι γιατροί, όμως, που την παρέλαβαν, είδαν τραύματα στον λαιμό και το πρόσωπο της μικρής, ενώ διαπίστωσαν, ότι είχε πάθει εισρόφηση. Τα αίτια θανάτου της, λοιπόν, παραμένουν άγνωστα.

Οι ιατροδικαστές θα ανακαλύψουν από τι πέθανε πραγματικά το παιδί

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων που ενημερώθηκε για την υπόθεση, μίλησε σήμερα το πρωί στο MEGA: “Μια ιατροδικαστική εξέταση είναι σε θέση να διευκρινίσει εάν μιλάμε για ηλεκτροπληξία, καθώς το ρεύμα όταν εισέρχεται στο σώμα προκαλεί έγκαυμα και χαρακτηριστικές αλλοιώσεις σε όργανα, για παράδειγμα στην καρδιά”.

Πρόσθεσε πως στο πρόσωπο και στο λαιμό του κοριτσιού είχαν βρεθεί εκδορές, που για την ώρα είναι άγνωστης αιτίας. Σχετικά με την εισρόφηση, ο κ. Λέων είπε: “Μια απώλεια συνείδησης έστω και στιγμιαία μπορεί να μας επιφέρει μια αδυναμία να διαχωριστεί η τροφή ή υγρά και να βρουν τη σωστή οδό που είναι ο οισοφάγος και να μπουν στο αναπνευστικό μας δίκτυο και να αποφράξουν τους βρογχικούς κλάδους και να δημιουργήσουν πνευμονία”.

Τέλος, ο ιατροδικαστής επισήμανε πως σημαντικό ρόλο θα παίξει ο ιατρικός φάκελος της 14χρονης καθώς παρέμεινε για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο.

Το κορίτσι διέμενε με τη μητέρα, τον πατριό του και το ετεροθαλές αδερφάκι του, στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας στο Βόλο, σε οικισμό Ρομά. Οι σκηνές κατά την κηδεία του ήταν σπαρακτικές…

Διαβάστε ακόμα:

Οι αντιφάσεις στις συνθήκες θανάτου της Ίριδας δρομολογούν εξελίξεις – Η Πισπιρίγκου επιμένει να αμφισβητεί τα πάντα

Ένας χρόνος χωρίς την Αναστασία: Ραγίζει καρδιές το μήνυμα της μαμάς της – “Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ…”

Κόλαφος η ψυχολόγος για Πισπιρίγκου – “Της μιλούσα για τα ζωντανά παιδιά της εκείνη μιλούσε για τα νεκρά παιδιά της”