Θάνατος 37 ημερών βρέφους από κορωνοϊό: Κατά του νοσοκομείου θα κινηθούν οι γονείς

Η χθεσινή είδηση του χαμού του μόλις 37 ημερών βρέφους που “έσβησε” διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» μετά από πολυήμερη μάχη από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από COVID συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Το νεογνό παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών να το σώσουν και να το επαναφέρουν στη ζωή δυστυχώς δεν τα κατάφερε και είναι το μικρότερο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σήμερα η νεκροψία

Περαιτέρω απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του μωρού αναμένεται να δώσει το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού»

«Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCR COVID-19 (+).

Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021.

Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS*, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV*1 με πολύ υψηλές παραμέτρους.

Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών.

Κατά του νοσοκομείου θα κινηθούν οι γονείς

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η οικογένεια του βρέφους αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά του νοσοκομείου και έχει ορίσει δικηγόρο ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Οι γονείς του βρέφους υποστηρίζουν ότι δεν ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, ότι δε γνωρίζουν πώς κόλλησε το βρέφος, ενώ τονίζουν πως στην οικογένειά τους δεν είχε κάποιος κάποιο περίεργο σύμπτωμα του κορωνοϊού. Ωστόσο, υπάρχουν και πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ήταν θετικοί στον κορωνοϊό η θεία και άλλο ένα ανήλικο μέλος της οικογένειας το οποίο νοσηλεύτηκε.