Θεματικό πάρκο με θέμα την Ελληνική μυθολογία ανοίγει τις πύλες του στην Ελλάδα!

Αν υπάρχει ένα θεματικό πάρκο που πραγματικά έλειπε από την χώρα μας, καθώς η ζήτησή του είναι μεγάλη τόσο από τα παιδιά όσο και από τους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας, αυτό είναι σίγουρα το Θεματικό Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας της Innotour, το οποίο άνοιξε ανεπίσημα τις πύλες του πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, επίσημα θα τις ανοίξει στις 20 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τον Ιανουάριο του 2019.

Πρόκειται για ένα απίθανο πάρκο 1.500 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο συνδυάζει την ψυχαγωγία με την επιμόρφωση για όλες τις ηλικίες, ενώ παράλληλα αποτελεί ιδιαίτερο πόλο έλξης για τα παιδιά. Σε αυτόν, μικροί και μεγάλοι θα συναντήσουν τρισδάστατους ήρωες της Μυθολογίας, σε ένα ειδικά σκηνοθετημένο περιβάλλον, με αρχαία ελληνική μουσική και ήχους!

Η ξενάγηση διαρκεί μιάμιση ώρα και γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, με λεπτομερή αφήγηση της ιστορίας του κάθε μυθικού πλάσματος, ενώ ο κεντρικός άξονας της έκθεσης είναι: «Ηρακλής- Οι δώδεκα άθλοι».

Κατά τη βόλτα τους εκεί, λοιπόν, οι επισκέπτες θα περάσουν από τρία «τμήματα»: Στο πρώτο τμήμα, υπάρχει η υποδοχή και  γίνεται η εισαγωγή της ξενάγησης. Στο δεύτερο τμήμα, πραγματοποιείται παρουσίαση της ζωής του Ηρακλή: Γέννηση, ενηλικίωση, τα πρώτα κατορθώματα και ο θάνατος.  Στο τρίτο τμήμα, γίνεται η παρουσίαση των 12 άθλων σε μουσειακή μορφή.

Ακολουθεί η αίθουσα προβολής βίντεο, όπου παρουσιάζονται όλα τα μυθικά τέρατα, όπως η Λερναία Ύδρα, το λιοντάρι της Νεμέας κ.ο.κ., τα οποία φυλάκισε η θεά Αθηνά για να μην προκαλέσουν άλλο κακό στην ανθρωπότητα. Έπεται η αίθουσα των άθλων, με ρομποτικά εκθέματα με κίνηση και ήχο, τα οποία έχουν έρθει από το εξωτερικό.

Τέλος, τα παιδιά επισκέπτονται την αίθουσα του 13ου άθλου, όπου έχουν την ευκαιρία να παίξουν ένα παιχνίδι και να πάρουν ένα αναμνηστικό!

Το εντυπωσιακό αυτό πάρκο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και τις πιο μικρές, αφού κυριαρχεί το χιούμορ και μια ανάλαφρη διάθεση στα κείμενα, πολλά από τα οποία έχει επιμεληθεί ο γνωστός παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς.

Την επιστημονική επίβλεψη της έκθεσης και των κειμένων έχει η ομάδα της καθηγήτριας Δήμητρας Μήττα, ενώ το σενάριο για τα κείμενα των ηθοποιών έχει γράψει ο Παναγιώτης Τοπαλίδης.

Είμαστε εν αναμονή της ανακοίνωσης, για το πότε ακριβώς να το περιμένουμε και στην Αθήνα!

Μάθετε περισσότερα εδώ.