Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο πρώτος των πρώτων στις φετινές Πανελλήνιες με 19.650 μόρια

Ο πρώτος των πρώτων στις φετινές Πανελλήνιες είναι ο Θεόφιλος Νάστας, ο οποίος συγκέντρωσε 19.650 μόρια και επέλεξε την Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Ο αριστούχος απόφοιτος του 1ου Γενικού Λυκείου Ωραιοκάστρου είναι από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς έγραψε, 20 στη Φυσική, 19.7 στη Χημεία, 19.6 στη Βιολογία και 19.3 στην Έκθεση.

Συγκέντρωσε 19.650 μόρια και η Ιατρική ήταν το όνειρό του από το Νηπιαγωγείο

«Μυστικό της επιτυχίας δεν υπάρχει. Θέλει πολλή δουλειά. Αφού κάνεις τη δουλειά είναι λίγο αναμενόμενο. Οπότε είμαι ανακουφισμένος και ευτυχισμένος γιατί δεν είναι και κάτι εύκολο» δήλωσε στο Open TV.

Για τον χρόνο του, ο μελλοντικός φοιτητής είπε ότι «υπήρχε διάβασμα από πάντα, από την α’ λυκείου δηλαδή και μετά, αλλά σίγουρα υπήρχε αρκετός χρόνος. Ασχολούμαι και με τη μουσική».

Στο εάν τελικά η καραντίνα λόγω της πανδημίας πήγε πίσω τους μαθητές ή τους βοήθησε να διαβάσουν περισσότερο, απάντησε ότι πολλοί διάβασαν περισσότερο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν βοήθησε τους μαθητές γιατί πολλοί έγραψαν χαμηλά.

«Ήξερα ότι έδωσα το 100%»

«Έλεγα στον εαυτό μου πως αν ήταν να δώσω πανελλαδικές ήθελα να περάσω μόνο ιατρική και σίγουρα να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Γενικά ήταν ο στόχος μου η πρωτιά για να μπορέσω, αν δεν τον πετύχω, να έχω και άλλες επιλογές να περάσω κάπου και να είμαι πρώτος. Πάντα θέτω πιο ψηλούς στόχους από αυτούς που περιμένω, επομένως τώρα που τον πέτυχα είμαι παραπάνω ευχαριστημένος».

«Θέλω έτσι όπως μπήκα, να μάθω όσα μπορώ περισσότερα μου επιτρέπουν οι δυνατότητές μου για αυτή την επιστήμη. Όχι πρωτιά για την πρωτιά, αλλά για έναν βαθμό που με ευχαριστεί, που θα δείχνει πως έχω δώσει το 100% των δυνατοτήτων μου στο να μάθω αυτή την επιστήμη.»

Το μήνυμά του για όσους υποψηφίους δεν έπιασαν τις επιθυμητές βαθμολογίες

«Οι πανελλαδικές είναι μόνο μία από τις ευκαιρίες που μας δίνονται στη ζωή. Το ότι έφυγε τη συγκεκριμένη στιγμή για αρκετά παιδιά δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες ή ότι δε θα υπάρξουν ξανά του χρόνου στις πανελλαδικές. Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι εκτός από την τριτοβάθμια εκπαίδευση που μπορεί να ακολουθήσει κανείς. Δεν είναι το θέμα μόνο η αριστεία στα μαθήματα, αριστεία μπορεί να υπάρξει και στα αθλήματα και στη μουσική, παντού. Πρέπει να βρουν τι τους ευχαριστεί πραγματικά και να το ακολουθήσουν για να είναι και καλοί σε αυτό που κάνουν.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ