Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος σκηνοθέτησε ληστεία μέσα σε σχολείο και έκλεψε τα χρήματα εκδρομής

Χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία έφτασε η είδηση ότι ένας δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Σχολείου στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης βρέθηκε αιμόφυρτος από την καθαρίστρια του σχολείου χθες γύρω στις 7 το πρωί όταν εκείνη άνοιξε το σχολείο για να καθαρίσει.

Οι ισχυρισμοί του δασκάλου

Ο δάσκαλος ισχυρίστηκε ότι το βράδυ έπεσε θύμα επίθεσης από αγνώστους την ώρα την ώρα που αποχωρούσε από το σχολείο.  Όπως κατήγγειλε ο ίδιος, κάποιοι τον πλησίασαν από πίσω, τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο πόδι και του άρπαξαν 1.000 ευρώ. Η Αστυνομία άρχισε να κάνει έρευνα και ανακρίσεις για το συμβάν ώσπου αποκαλύφθηκε η αλήθεια.

Ο δάσκαλος σκηνοθέτησε τη ληστεία και υπεξαίρεσε χρήματα εκδρομής

Το κουβάρι της περίεργης υπόθεσης ξεδιπλώθηκε και κατόπιν ερευνών αποκαλύφθηκε η πλεκτάνη που έστησε ο δάσκαλος.

Ειδικότερα, ο 53χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι εμπνεύστηκε το σενάριο της ληστείας για να δικαιολογήσει την απώλεια των χρημάτων, τα οποία εικάζεται ότι τα έπαιξε στο τζόγο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα προορίζονταν για επικείμενη σχολική εκδρομή και ο εκπαιδευτικός ισχυρίζεται ότι τού τα είχαν εμπιστευθεί λόγω της ιδιότητας του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εις βάρος του υποδιευθυντή του δημοτικού σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.