Θετικός στον κορωνοϊό εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών του ΣΕΠΕ Καλλιθέας-Μοσχάτου αποκαλύπτει την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό που υπηρετεί σε δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας και ζητά να κινητοποιηθεί το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας ώστε να ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα ώστε να μην προσέλθουν οι εκπαιδευτικοί στο χώρο του σχολείου για όσες μέρες απαιτείται, να γίνει απολύμανση και καθαρισμός του σχολείου, να γίνει άμεσα ιχνηλάτηση επαφών και διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ενώ παράλληλα ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη για μαζικά τεστ.

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών του ΣΕΠΕ Καλλιθέας Μοσχάτου

Όπως είναι γνωστό, από την πρώτη του Σεπτέμβρη, χιλιάδες εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά. Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί επίσημα για τις 14 Σεπτεμβρίου όμως ήδη τα σχολεία λειτουργούν, παραβρίσκονται καθημερινά δεκάδες συνάδελφοι, πραγματοποιούνται μια σειρά αναγκαίες προετοιμασίες για την υποδοχή των μαθητών μας.

Ο χώρος του σχολείου είναι χώρος δουλειάς για χιλιάδες εργαζόμενους και οφείλει η κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και υγιεινής των συναδέλφων.

Με αφορμή το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, σε συνάδελφο εκπαιδευτικό, που εργάζεται σε Δημοτικό Σχολείο της Καλλιθέας, έρχονται στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα και η ελλιπής προετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, για την έναρξη της σχολική χρονιάς.

Δεν υπάρχουν επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για τη διαχείριση κρούσματος στο εκπαιδευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα να μη δίνονται σαφείς οδηγίες, από τους αρμοδίους φορείς, για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι, δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το αν πρέπει να γίνουν τεστ στους υπόλοιπους συναδέλφους, μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα να μην προσέρχονται στο χώρο του σχολείου, για την ανάγκη να γίνει άμεση απολύμανση του χώρου. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή δεν έχει φτάσει στα περισσότερα σχολεία το προσωπικό καθαριότητας ούτε τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κ.α.) παρά το γεγονός ότι τα σχολεία έχουν ανοίξει.

Είναι φανερό ότι όλα τα παραπάνω εντείνουν την ανησυχία και την ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα! Είναι απαραίτητο να ανοίξουν τα σχολεία και αυτό πρέπει να γίνει με όρους και προϋποθέσεις ώστε να διασφαλιστεί η υγειά ολων.

Απαιτούμε, καταρχήν:

Να γίνει ΑΜΕΣΑ ιχνηλάτηση επαφών και διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Να μην προσέλθουν οι εκπαιδευτικοί στο χώρο του σχολείου, για όσες μέρες απαιτείται.

Να γίνει απολύμανση και καθαρισμός του σχολείου από το Δήμο.

Πηγή: alfavita.gr