Θλίψη στη Ρόδο: “Έφυγε” από τη ζωή ο 8 μηνών Μιχαήλ Άγγελος

Θλίψη στη Ρόδο: "Έφυγε" από τη ζωή ο 8 μηνών Μιχαήλ Άγγελος

Στο πένθος βυθίστηκε ο Ρόδος στο άκουσμα της είδησης ότι ο μόλις 8 μηνών Μιχαήλ Άγγελος, το παιδάκι που έγινε γενναία μάχη για τη ζωή εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε “‘εσβησε”.

Ο αγώνας ζωής του μωρού

Ο Μιχαήλ Άγγελος, το δεύτερο παιδί του Μιχάλη και της Σοφίας Καραολάνη που γεννήθηκε με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά ήταν έξι μηνών.  Η οικογένεια του μικρού παιδιού, είχε δώσει τιτάνια μάχη για τη σωτηρία του, ενώ στη πλευρό τους ήταν ολόκληρη η τοπική μας κοινωνία, βοηθώντας όπως μπορούσε.

Είχαμε δημοσιεύσει και στο Ιnfokids.gr και δύο μήνες  την έκκληση της οικογένειάς του να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου το παιδί να υποβληθεί σε ένα από απαραίτητα χειρουργεία. Τότε, το μωρό ετοιμαζόταν για ένα 6ωρο χειρουργείο γγια να αντιμετωπιστεί μία εκ γενετής καρδιακή κατασκευαστική ανωμαλία που προκαλεί κυάνωση (μπλε χρώμα στο δέρμα, στα χείλη, στα νύχια).

Το βαρύ ιστορικό της υγείας του μωρού

Ο Μιχαήλ Άγγελος, έχει τέσσερις διαφορετικές παθήσεις στην καρδιά του. Τετραλογία του Fallot, με σοβαρού βαθμού βαλβιδική και υποβαλβιδική στένωση, της πνευμονικής.

Έχει τρία τέταρτα φύσημα και στην αριστερή κοιλία μία τρυπούλα που περνάει μη οξυγονωμένο αίμα. Δεν οξυγονώνεται γι αυτό του πέφτει το οξυγόνο πολύ και μελανιάζει το παιδί. Τώρα, το οξυγόνο του αίματος του παιδιού (κορεσμός) είναι στο 83 και δεν κάνει να πέσει άλλο. Το προηγούμενο διάστημα ήταν 88 και έπεσε στο 83.” λένε οι γονείς.

Η υγεία του παιδιού είναι επιβαρυμένη και όπως δήλωσαν οι γονείς “Μελανιάζει γύρω από τα χειλάκια του, τα μάτια του γίνονται μπλε γύρω-γύρω… Δεν πρέπει να κλαίει καθόλου γιατί ζορίζεται… Το οξυγόνο του αίματός του (κορεσμός), αντέχει λίγο ακόμη. Κάθε 8 ώρες παίρνει φάρμακο για να του καθυστερήσει το πρόβλημα. Η μία κοιλία είναι ατροφική και έτσι δουλεύει η άλλη πιο πολύ και κουράζεται.”

Ραγίζει καρδιές το “αντίο” των συγγενών

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστική ιστορία: Μωρό 6 μηνών έχασε και τους δύο γονείς του μέσα σε δύο μήνες

Εικόνες ντροπής σε Νηπιαγωγείο: Μουχλιασμένοι τοίχοι, ρωγμές και σκουριασμένα καλοριφέρ (φωτό)

Υπερκινητικά παιχνίδια για παιδιά με υπερκινητικότητα… στο διάβασμα!