Θρήνος για το 13 μηνών αγοράκι που “‘εσβησε” από οξεία ηπατίτιδα – Πάλεψε γενναία 2 μέρες

Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος παιδιού, που συνδέεται με σοβαρή οξεία ηπατίτιδα άγνωστης αιτιολογίας στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Μόλις δύο ημέρες άντεξε το 13 μηνών αγοράκι

Το 13 μηνών αγοράκι εισήχθη σε ιδιωτική παιδιατρική κλινική λόγω εμπυρέτου από διημέρου και νωθρότητας. Το αγοράκι εκδήλωσε υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο πριν από δύο ημέρες.  Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ηπατική ανεπάρκεια και εγκεφαλικό οίδημα και παρά τις προσπάθειες των ιατρών δυστυχώς κατέληξε σήμερα.

Μέσα σε λίγες ώρες κατέρρευσε από την ηπατίτιδα το 13 μηνών βρέφος

Οι γιατροί ανίχνευσαν αρχικά αδενοϊό στο παιδί, ο οποίος ως γνωστόν έχει απομονωθεί και σε άλλες περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας αγνώστου αιτιολογίας από την αρχή του έτους, ενώ είχε προγραμματιστεί και έλεγχος για το αν το παιδί είχε μολυνθεί με κορωνοϊό. Από τον επανέλεγχο που έγινε στα εργαστήρια του ΕΟΔΥ για αδενοϊό , αυτός δεν εντοπίστηκε. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ηπατική ανεπάρκεια και εγκεφαλικό οίδημα.

Γονείς, προσοχή σε αυτά τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν: ίκτερο, υπέρχρωση ούρων ή/και αποχρωματισμό κοπράνων, κνησμός, αρθραλγία/μυαλγία, πυρετό, ναυτία, εμετό ή κοιλιακό άλγος, λήθαργο ή απώλεια όρεξης, τρανσαμινάσες ορού > 500 IU/L.

Ο όρος «ηπατίτιδα» αναφέρεται σε φλεγμονή του ήπατος. Είναι συχνά λοιμώδους αιτιολογίας, αλλά υπάρχουν και άλλες μορφές, όπως η αυτοάνοση και η φαρμακευτική. Οι ιογενείς ηπατίτιδες οφείλονται κυριότερα σε πέντε ιούς (Α έως Ε), που μεταδίδονται, είτε παρεντερικά, είτε μέσω τροφών.

Διαβάστε επίσης:

Αγωνία στην Πάτρα: Διασωληνωμένη 6χρονη – Κινδύνευσε να πνιγεί στη θάλασσα

Δασκαλάκης: “Η Ρούλα με απειλούσε πως αν χωρίζαμε δεν θα έβλεπα ποτέ ξανά τα παιδιά”

Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκε η 15χρονη Ελένη από την Θεσσαλονίκη