Θρήνος και οργή για το βρέφος που πνίγηκε το βράδυ των Χριστουγέννων ανοικτά της Πάρου

Στο νοσοκομείο βρέφος 54 ημερών θετικό στον κορωνοϊό - Αγωνία για παιδί με σύνδρομο MIS-C στα Γιάννενα

Την ώρα που όλοι μας ήμασταν στη ζεστασιά του σπιτιού μας και γιορτάζαμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα την παραμονή των Χριστουγέννων μια απίστευτη τραγωδία συνέβη στα ανοικτά της Πάρου.

12 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα βρέφος πνίγηκαν μετά το ναυάγιο ιστιοφόρου σκάφους με περισσότερους από 80 μετανάστες και πρόσφυγες ανοιχτά της Πάρου το βράδυ της Παρασκευής. 63 άνθρωποι διασώθηκαν από τα παγωμένα νερά και μεταφέρθηκαν στην Πάρο, ενώ οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους συνεχίζονται.

Συγκλονίζει ο πνιγμός του βρέφους

Θρήνος και οργή για το βρέφος που πνίγηκε το βράδυ των Χριστουγέννων ανοικτά της Πάρου

Κι όμως η είδηση αυτή πέρασε στα ψιλά γράμματα της επικαιρότητας και κανείς δεν νοιάστηκε για το άτυχο αγγελούδι που πνίγηκε στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Όπως γράφει η Σοφία Βεργοπούλου  “Ένα βρέφος πνίγεται ανοικτά της Πάρου, βράδυ Χριστουγέννων. Ε και; Η φωτογραφία δεν αναρτάται ποτέ, η είδηση περνάει στα ψιλά, αναφέρεται σε ναυάγιο με μετανάστες και κάπου στην 15η με 16η σειρά μιλάει για τόσους νεκρούς συν ένα βρέφος

Τι μεσολάβησε και γίναμε τόσο απαθείς; Τι έχει πάει στραβά με την ανθρωπότητα;

Εξάλλου, όπως θα πει ο υπέρμαχος της ατομικής ευθύνης χρήστης «ειν’ ευθύνη της μάνας του που το βαλε στη βάρκα. Ήξερε τον κίνδυνο».

Και αφού αποφάσισα να μη γράψω τίποτα Χριστουγεννιάτικο είδα τη φωτογραφία του βρέφους. Και διάβασα αυτό που θα σου πει κάθε διασώστης:

Τα πνιγμένα μωρά είναι ότι πιο βαρύ έχεις σηκώσει γιατί μοιάζουν απλώς σα να κοιμούνται

Λυπάμαι, λυπάμαι βαθύτατα που συνέβη, λυπάμαι ακόμη περισσότερο που μοιάζει σα να μη νοιάζει πια κανέναν. Λυπάμαι που κάθομαι και γράφω στο κλείσιμο του χρόνου για αυτό που νόμιζα αφελώς ως αυτονόητο. Την ανθρωπιά

Διαβάστε επίσης:

Αξίζει να ακούσουμε ΟΛΟΙ τα λόγια αυτού του παιδιάτρου για την υγεία των παιδιών μας

“Λιώσαμε” με τη φωτογραφία των νεογέννητων μωρών του Αρεταίειου που είναι ντυμένα ταρανδάκια

Αλλαγές στα μονοκλωνικά αντισώματα: Ποιοι τα δικαιούνται και ποια η διαδικασία για τη χορήγησή τους – Τι ισχύει για τα παιδιά

“Το Φανταστικό Χωριό”: Η παράσταση για μικρούς και μεγάλους του Σπύρου Γραμμένου κάθε Κυριακή στο Θέατρο ΕΛΕΡ