“Κλείδωσαν” τα νέα μέτρα: Τι αλλάζει στα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων

"Κλείδωσαν" τα νέα μέτρα: Τι αλλάζει στα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων

Η πανδημία καλπάζει στη χώρα μας και όπως αποδεικνύουν τα επιδημιολογικά στοιχεία η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον είναι αναπόφευκτη.  Ο πρωθυπουργός , αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών που συνεδριάζουν από το πρωί, και οι οποίοι εκτιμάται ότι περιμένουν καταγραφή 10.000 – 12.000 κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται το απόγευμα.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για τα σχολεία

Αλλάζει ο τρόπος κατανομής των μαθητών στις τάξεις - Τι θα ισχύσει από τη νέα σχολική χρονιά

Σύμφωνα με το newsit.gr  η συνεδρίαση των ειδικών αναμένεται να καταλήξει σε μια σειρά νέων μέτρων σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η διασπορά του ιού. Αλλαγές είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν και για τη λειτουργία των σχολείων με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές αλλά αυτό θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος στις σχολικές εκδρομές

Σήμερα είναι δεδομένο ότι θα ανακοινωθεί η κατάργηση μέχρι νεωτέρας των σχολικών εκδρομών.  Οι σχολικές εκδρομές είχαν ενοχοποιηθεί για τα κρούσματα στη μαθητική κοινότητα καθώς έχει αποδειχθεί ότι πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών επιστρέφει από εκδρομές έχοντας νοσήσει.

Τι θα γίνει με τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία;

Το μόνο που μένει να οριστικοποιηθεί είναι η διαφοροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και ειδικότερα το μέτρο ότι για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να νοσήσουν πάνω από τους μισούς μαθητές (50%+1). Αλλά αυτή η συζήτηση θα γίνει εκτενέστερα την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου

Όπως έχει ξεκαθαρίσει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία». Σημείωσε, δε, ότι «ο σχολικός πληθυσμός στην Ελλάδα ελέγχεται 2 φορές την εβδομάδα και αν υπάρξει κρούσμα 7 τεστ την εβδομάδα».

Η απόφαση να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού δεν επιφέρει εφησυχασμό, όπως δήλωσε η υπουργός και έκανε λόγο για «συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης να επενδύσουμε πάρα πολλά σε ένα από τα πιο εντατικά πρωτόκολλα στην Ευρώπη που κοστίζει αρκετά χρήματα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr αποκλείεται το ενδεχόμενο παράτασης των σχολικών διακοπών και οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν κανονικά στα θρανία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή: Αυτές είναι οι παιδικές μάσκες που ανακαλούνται – Ανακαλούνται και μάσκες ΚΝ95 ενηλίκων

Ώρα για διασκέδαση! Βρήκαμε απίθανα online χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για να παίξουν τα παιδιά εντελώς δωρεάν!

Θρήνος και οργή για το βρέφος που πνίγηκε το βράδυ των Χριστουγέννων ανοικτά της Πάρου