Τι απαντά το Νοσοκομείο Παίδων στις κατηγορίες ότι δεν αντιλήφθηκαν τη σφαίρα στο κεφάλι του 10χρονου μαθητή

Η ελληνική κοινωνία συγκλονισμένη παρακολουθεί να ξεδιπλώνεται το κουβάρι του τραγικού θανάτου του 10χρονου Μάριου που έπεσε νεκρός στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου στο Μενίδι κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής.

Η αποκάλυψη του ιατροδικαστή κ. Νίκου Καλογριά που όπως  ότι το αγόρι χτυπήθηκε από βολίδα πυροβόλου όπλου που έσπασε το κρανίο του στο δεξί μέρος στο θόλο ανέτρεψε όλα όσα είχαν ακουστεί σχετικά με τον αιφνίδιο θάνατο του παιδιού και πολλοί δεν δίστασαν να κάνουν λόγο για φιάσκο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» όπου και μεταφέρθηκε το άτυχο παιδί για να διαπιστωθεί ο θάνατός του.

Η αρχική ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων

Ο ανήλικος Σ.Μ., 11 ετών, διεκομίσθη στο νοσοκομείο στις 22:30 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνωμένος, σε πολύ βαριά κατάσταση. Έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Το πρωί της Παρασκευής (09/06/2017) εστάλη για νεκροψία – νεκροτομή.

ασθενοφόρο

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση 

Πολύς λόγος έγινε για το γεγονός ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο, δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι του μικρού παιδιού, αντιθέτως αναφέρεται ότι ο 1οχρονος «έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους».

Με βάση αυτό το πόρισμα, ξεκίνησε μια συζήτηση για το αν οι γιατροί που αντιμετώπισαν το περιστατικό εντόπισαν το τραύμα από τη σφαίρα. Παράλληλα, τέθηκαν ερωτήματα αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε την ανακοίνωση τη στιγμή που εκκρεμούσε η νεκροψία-νεκροτομή.

Τι απαντά η Δοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει στα όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες περί φιάσκου από πλευράς του Νοσοκομείου Παίδων αναφορικά με την αντιμετώπιση του περιστατικού του άτυχου 10χρονου, εκδόθηκε πριν απο λίγο η ακόλουθη  ανακοίνωση:

Σε συνέχεια του υπό σημερινή ημερομηνία προηγούμενου Δελτίου Τύπου, εκθέτουμε ότι ο ανήλικος Σ.Μ., διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας διασωληνομένος, άσφυγμος και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση. Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη. Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στη προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από Ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε.

Εκ της Διοικήσεως