Τι αποφάσισε το δικαστήριο για τον οδηγό και τους συνοδούς που ξέχασαν επί τρεις ώρες νήπιο μέσα στο σχολικό

Ένοχοι για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, κρίθηκαν από το δικαστήριο ο οδηγός σχολικού λεωφορείου και οι συνοδοί που ξέχασαν επί τρεις ολόκληρες ώρες αγοράκι τριών ετών μέσα στο λεωφορείο.

Οι γονείς του παιδιού κινήθηκαν νομικά και σήμερα το δικαστήριο επέβαλε στους τρεις κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή.

«Αισθάνομαι δικαιωμένη»: Δηλώνει η μητέρα του

«Αισθάνομαι δικαιωμένη», δήλωσε στην πρώτη της αντίδραση για την απόφαση η μητέρα του παιδιού.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το συμβάν έλαβε χώρα την Τρίτη 29 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, οι δύο συνοδοί μετέφεραν όλα τα παιδιά από το κεντρικό κτίριο του σχολείου στο κτίριο του παιδικού σταθμού. Ωστόσο, όταν τα κατέβασαν από το λεωφορείο, δεν πρόσεξαν πως ένα τρίχρονο αγοράκι είχε παραμείνει μέσα σε αυτό, με συνέπεια να το αφήσουν εκεί και να φύγουν!

Λίγο αργότερα, όταν έγινε αντιληπτή η απουσία του παιδιού, η δασκάλα πήρε τηλέφωνο τη μητέρα του στο σπίτι, καθώς υπέθεσε ότι το παιδάκι ήταν άρρωστο και δεν είχε πάει καθόλου στο σχολείο.

Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε φύγει κανονικά για το σχολείο και τότε άρχισαν να ψάχνουν το 3χρονο και διαπίστωσαν ότι το παιδάκι το είχαν ξεχάσει μέσα στο σχολικό λεωφορείο.