Τι δεν πρέπει να λείπει φέτος το καλοκαίρι από την γκαρνταρόμπα των παιδιών

Τι δεν πρέπει να λείπει φέτος το καλοκαίρι από την γκαρνταρόμπα των παιδιών

Η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου είναι εδώ! Ο ήλιος λάμπει, ο καιρός είναι επιτέλους ζεστός, η διάθεσή μας βελτιωμένη και όλα αυτά μαζί οδηγούν σε έναν δρόμο: Αυτόν της ανανέωσης της γκαρνταρόμπας μας –ξεκινώντας από την ντουλάπα των παιδιών.

Από πού θα ξεκινήσετε; Από τις… βόλτες που έχετε σκοπό να κάνετε τις επόμενες μέρες με τα παιδιά σας! Βόλτα στην πλατεία, στο πάρκο, για παγωτό, στην παραλία. Έχουν τα μικρά σας τα απαραίτητα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για αυτές τις μικρές και μεγαλύτερες αποδράσεις;

Οι ανάγκες των παιδιών ποικίλουν αυτή την εποχή, και το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τα ρούχα τους. Το σχολείο συνεχίζεται για ένα διάστημα, οπότε πρέπει να έχουν ρούχα άνετα και καθημερινά, μα δεν θα λείψουν και οι πιο «επίσημες» εκδηλώσεις, π.χ. βαφτίσεις, γάμοι και πάρτι, οπότε ένα ζευγάρι καλά παπούτσια, μερικά πουκάμισα και φορέματα είναι εξίσου απαραίτητα.

Πάμε να ανακεφαλαιώσουμε;

Ρούχα με ελαφριά υφάσματα

Ο τύπος του υφάσματος είναι πολύ σημαντικός, αναφορικά με τα καλοκαιρινά ρούχα. Τα βαμβακερά και λινά είναι οι καλύτερες επιλογές, γιατί επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και να μη μυρίζει.

Προτιμήστε έντονα χρώματα

Όχι μόνο είναι διασκεδαστικά για το καλοκαίρι, είναι και χρήσιμα γιατί μας βοηθούν να αναγνωρίσουμε το παιδί μας σε χώρους με πολυκοσμία.

Επιλέγοντας τα σωστά παπούτσια

Τα σανδάλια είναι απαραίτητα τους καλοκαιρινούς μήνες, για να επιτρέπουν στο πόδι του παιδιού να αναπνέει. Ωστόσο, οπωσδήποτε χρειάζεται και σαγιονάρες για την παραλία. Φυσικά, ένα ελαφρύ ζευγάρι αθλητικών δεν θα πρέπει να λείπει από την καλοκαιρινή συλλογή.

Τα σημαντικά αξεσουάρ

Ένα ψάθινο καπέλο, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, χαμηλά καλτσάκια και ίσως ένα τσαντάκια που να χωρά το παγούρι, για τη βόλτα, είναι απαραίτητα σε κάθε παιδί!

Ντένιμ σορτς και τζάκετ

Το ντένιμ αποτελεί must επιλογή και το καλοκαίρι. Ένα ντένιμ σορτσάκι είναι ό,τι πιο βολικό για όλες τις ώρες, ενώ για τα δροσερά βραδάκια ένα ντένιμ τζάκετ είναι απαραίτητο, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια!

Ρούχα για ιδιαίτερες περιστάσεις

Βεβαιωθείτε ότι τα μικρά σας έχουν τουλάχιστον ένα «καλό» ρούχο για μια ιδιαίτερη περίσταση που σίγουρα θα προκύψει μέσα στο καλοκαίρι, για να μην ψάχνεστε τελευταία στιγμή…

Πιτζαμάκια

Τέλος, δοκιμάστε τα περσινά τους καλοκαιρινά πιτζαμάκια, γιατί μπορεί να έχει έρθει η ώρα να τα ανανεώσετε!