Τι είναι αυτό που κάνει την Λακωνική Σχολή ένα πραγματικά ξεχωριστό σχολείο

Μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι γονείς είναι η επιλογή του κατάλληλου σχολείου για το παιδί τους καθώς κάθε γονέας που νοιάζεται για την εκπαίδευση του παιδιού του θέλει να επιλέξει αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα που θα αναδείξει τα ταλέντα και θα δώσει στο παιδί τις γνώσεις και τα εφόδια που θα το ακολουθούν για μια ολόκληρη ζωή.

Γνωρίστε την Λακωνική Σχολή και την εκπαιδευτική της φιλοσοφία που δίνει “φτερά” στον μαθητή

Η Λακωνική Σχολή – Εκπαιδευτήρια Φραγκή μετρά 70 περίπου έτη διαρκούς εκπαιδευτικής προσφοράς στη νέα γενιά και παρέχει στους μαθητές προσχολικής αγωγής και δημοτικής εκπαίδευσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, όπου ο μαθητής βιώνει την εκπαιδευτική εμπειρία σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη, κατανόηση και… πολύ χρώμα.

Εν αρχή είναι… το Νηπιαγωγείο

Αρχής γενομένης από τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο, το παιδί κάνει τα πρώτα του εκπαιδευτικά βήματα σε ένα σχολείο απόκτησης και βελτίωσης δεξιοτήτων, ένα σχολείο κοινωνικοποίησης και ένταξης όπου παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά θα ανακαλύψει τον εαυτό του, θα αποκομίσει τις πρώτες γνωστικές εμπειρίες και, όταν πλέον ολοκληρώσει τη φοίτησή του, θα είναι έτοιμο να διαβεί το κατώφλι του Δημοτικού.

Λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι υπεύθυνοι της «Λακωνικής σχολής» – Εκπαιδευτήρια Φραγκή οργανώνουν μια ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς, για να συζητήσουν αναλυτικά πώς εφαρμόζεται στην πράξη η παιδαγωγική-εκπαιδευτική φιλοσοφία των εκπαιδευτηρίων και να μοιραστούν μαζί τους κάποιες χρήσιμες πρακτικές συμβουλές, σε συνεργασία με την ψυχολόγο και την παιδίατρο του σχολείου.

Οι δραστηριότητες του ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος, που αναρτώνται στην εκπαιδευτική διαδικτυακή πλατφόρμα, είναι διαμορφωμένες έτσι, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στο κάθε παιδάκι να διευρύνει τα ατομικά του ενδιαφέροντα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπλουτίζεται και υποστηρίζεται με τη χρήση Διαδραστικών πινάκων, ελκυστικού ηλεκτρονικού υλικού μάθησης και ποιοτικού έντυπου εκπαιδευτικού υλικού σε μορφή βιβλίων και φυλλαδίων, ενώ τηρείται κι ένας ατομικός φάκελος εργασίας (portfolio), ξεχωριστά για κάθε παιδί.

Το πρόγραμμά της Σχολής βασίζεται στη διαθεματική προσέγγιση της κάθε ενότητας. Οι κατευθύνσεις για όλες τις ηλικίες (τμήματα 3, 4 και 5 ετών) είναι κοινές (με τον βαθμό δυσκολίας να κλιμακώνεται προοδευτικά).

Το ταξίδι της μάθησης γίνεται πιο ενδιαφέρον από ποτέ

Το πρόγραμμα συνδυάζει εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση, περιλαμβάνοντας τα μαθήματα:

Γλώσσα

Μέσα από ποικίλες επικοινωνιακές δραστηριότητες, τα παιδιά ενθαρρύνονται ν’ ακούνε, ν’ αφηγούνται, να ερμηνεύουν και να επεξηγούν καταστάσεις, αναπτύσσοντας στοιχειώδη επιχειρηματολογία, ενώ εξοικειώνονται με βασικές συμβάσεις ανάγνωσης του αλφαβητικού συστήματος γραφής και μαθαίνουν να κατανοούν τη διήγηση και τη σημασία που έχει η γραφή στην επικοινωνία, μέσα από συνεχείς ασκήσεις.

Μαθηματικά

Μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, εποπτικό υλικό, και τις κατάλληλες διδακτικές παρεμβάσεις, δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να προβληματιστούν και να ερμηνεύσουν ποικίλες καταστάσεις, να οικοδομήσουν σταδιακά την έννοια των αριθμών, να «εκτελέσουν» απλές μαθηματικές πράξεις και να κατανοήσουν χωροχρονικές έννοιες.

Μελέτη Περιβάλλοντος

Το μάθημα, που συχνά πραγματοποιείται στο εργαστήρι φυσικών επιστημών, δίνει στα παιδάκια την ευκαιρία να αντιλαμβάνονται την αλληλεπίδραση του περιβάλλοντος με τον άνθρωπο.

Πληροφορική

Οι μικροί μαθητές έρχονται σε επαφή με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και με εκπαιδευτικό λογισμικό κατάλληλο για την ηλικία τους, ώστε να ταυτίσουν τον Η/Υ ως μηχανή που βοηθάει τον άνθρωπο στην εργασία του.

Εικαστικά

Τα μικρά παιδιά οφείλουν πάνω απ’ όλα να παίζουν μαθαίνοντας. Μέσω της διαθεματικής προσέγγισης και των θεματικών ενοτήτων, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εκφράζονται, να διασκεδάζουν και να πειραματίζονται.

Θεατρική – Μουσικοκινητική Αγωγή

Φυσική Αγωγή/ Κολύμβηση

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι  ότι τα παιδιά έχουν μόνο να κερδίσουν ασκώντας νου και σώμα, η Λακωνική Σχολή διαθέτει σύγχρονες αθλητικές υποδομές, κλειστό θερμαινόμενο κολυμβητήριο, γήπεδο μπάσκετ και ειδικούς εξοπλισμούς, ώστε οι λιλιπούτειοι μαθητές να έχουν πρόσβαση σε πλήθος εμπειρίες και να έρθουν σ’ επαφή με διάφορα αθλήματα.

Μουσική

Τα παιδιά  μαθαίνουν τραγούδια ανάλογα με την εποχή, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Η καθηγήτρια της μουσικής αξιοποιεί τα ειδικά λογισμικά στον διαδραστικό πίνακα, οργανώνοντας μουσικά παιχνίδια και παρουσιάζοντας τα είδη των μουσικών οργάνων.

Αγγλικά

Η εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας γίνεται από νωρίς μέσα από απλές και άκρως διασκεδαστικές δραστηριότητες, με ευχάριστο διαθεματικό τρόπο και με την υποστήριξη των νέων τεχνολογιών.

Εκπαιδευτικές, Πολιτιστικές, Βιωματικές Δράσεις & Επισκέψεις

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πολιτιστική καλλιέργεια των παιδιών και στην απόκτηση ενός πλούσιου γνωστικού υπόβαθρου  μέσα από την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, εκπαιδευτικών επισκέψεων σε Μουσεία, περιβαλλοντικούς και επαγγελματικούς χώρους. Μέσω όλων αυτών των επισκέψεων οι μαθητές αποκτούν ένα πλούσιο γνωστικό υπόβαθρο που θα τους επιτρέψει να αφομοιώσουν δημιουργικά τις γνώσεις που αποκτούν, αλλά και να τις αξιοποιούν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Δραστηριότητες Μετάβασης

Για τα νηπιακά τμήματα, το σχολείο  έχει καθιερώσει τις καινοτόμες Δραστηριότητες μετάβασης, που ξεκινούν πριν τα Χριστούγεννα και ολοκληρώνονται με τη λήξη του σχολικού έτους, σε συνεργασία με την Α’ δημοτικού.

Σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων είναι να εξοικειώσουν τους μαθητές του νηπιαγωγείου με το περιβάλλον του δημοτικού σχολείου, γεφυρώνοντας ομαλά το πιο ελεύθερο και ευέλικτο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου με το πιο συστηματικά δομημένο περιβάλλον του δημοτικού σχολείου.

 

 

 

«Λακωνική σχολή» – Εκπαιδευτήρια Φραγκή

Β. Μοσκόβη 6 –  Λεβιδίου 32 , Κολωνός

210 51.29.959 – 210 51.55.895