Αρχική Σεμινάρια Infokids «Τι είναι το σεξ, μαμά;»: Δωρεάν σεμινάριο συμβουλευτικής στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (20/1)

«Τι είναι το σεξ, μαμά;»: Δωρεάν σεμινάριο συμβουλευτικής στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (20/1)

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 12:00, το Infokids.gr και η κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στη σεξουαλική υγεία περιμένουν όλους τους γονείς σε μία ΔΩΡΕΑΝ ομιλία στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Αθήνα), με θέμα «Τι είναι το σεξ, μαμά;». Η εκδήλωση αφορά κυρίως γονείς, αλλά όσοι φοιτητές ή εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία θα λάβουν στο τέλος βεβαίωση συμμετοχής.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με προσωπικές ερωτήσεις, κατά τις οποίες η ψυχολόγος θα απαντήσει σε απορίες και προβληματισμούς των γονιών, αναφορικά με τη σεξουαλικότητα του παιδιού, αλλά και τη σωστή ενημέρωσή του περί σεξ.

--> Κλείστε θέση για την ομιλία «Τι είναι το σεξ, μαμά;», στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και εκπαίδευσης, στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο) στο info@infokids.gr.

Μάθετε περισσότερα για την κ. Μόσχα εδώ.

Μάθετε περισσότερα για το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης εδώ.

Γιατί πρέπει να παρακολουθήσετε την ομιλία «Τι είναι το σεξ, μαμά;»: Η κ. Μόσχα απαντά

Μαρίνα Μόσχα

Η ερώτηση που φέρνει τον γονιό σε αμηχανία και πολλές φορές δεν ξέρει τι να απαντήσει. Τον γονιό που αισθάνεται πως δεν θα είναι ποτέ κατάλληλα προετοιμασμένος για αυτή τη μικρή ερωτησούλα από το βλαστάρι του, τον γονιό που κουβαλάει τα δικά του ταμπού γύρω από το σεξ. Γιατί ναι, είμαστε εμείς «οι μεγάλοι» που ενοχοποιούμε την ερωτική πράξη και την κάνουμε να μοιάζει ανήθικη και βρώμικη…

Γονιέ, χρειάζεται να ξέρεις πως:

  • Η σεξουαλικότητα δεν ξεκινά στην εφηβεία αλλά από τη γέννηση του παιδιού σου
  • Είναι φυσιολογικό να θέλει να μάθει πληροφορίες για το πώς ήρθε στον κόσμο και τη σεξουαλική συμπεριφορά
  • Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ξεκινά από εσένα, που έχεις τον πρώτο ρόλο στη ζωή του, αποτελώντας πρότυπο ταύτισης για εκείνο, μεταφέροντας αξίες και στάσεις ζωής.
  • Χρειάζεσαι εκπαίδευση, σωστή προετοιμασία και ενημέρωση γύρω από την σεξουαλική αγωγή που θα περάσεις στο παιδί σου και θα του λύσεις τις απορίες του γύρω από σεξουαλικά ζητήματα, έτσι ώστε να μην αναζητήσει την απάντηση αλλού…

Γονιέ, έλα να συζητήσουμε για το πώς θα μιλήσεις στο παιδί σου για το σεξ με ειλικρίνεια, απλές λεξούλες αλλά ταυτόχρονα και «επιστημονικούς όρους» για τα γεννητικά όργανα και τη γενετήσια λειτουργία.

Έλα να μιλήσουμε για το πώς θα μάθεις στο παιδί σου να αγαπάει να σέβεται και να προστατεύει το σώμα του, αλλά και πως θα μάθεις να «το ακούς», καλλιεργώντας του αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης…

Μαρίνα Μόσχα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.