Τι να κάνετε αν σας πιάσει κράμπα ενώ κολυμπάτε

Τι να κάνετε αν σας πιάσει κράμπα στη θάλασσα

Έχετε μπει στη θάλασσα, κολυμπάτε και κάνετε ανέμελα βουτιές ώσπου ξαφνικά νιώθετε μια έντονη και ενδεχομένως επώδυνη μυϊκή σύσπαση που δεν σας επιτρέπει να κάνετε καμία κίνηση.

Μην πανικοβληθείτε! Έχετε πάθει κράμπα

Γυρίστε ανάσκελα και προσπαθήστε με τα δάχτυλα του άλλου ποδιού σας να τεντώσετε το πόδι που έχει πάθει την κράμπα, πιέζοντάς το στην περιοχή των δαχτύλων.

Αν δεν τα καταφέρετε, κολυμπήστε αργά προς την ακτή, σε ύπτια θέση και όλα θα πάνε καλά.Όταν βγείτε στην παραλία, κάντε ελαφρύ μασάζ στο σημείο που έχει υποστεί κράμπα και πιείτε πολύ νερό για να ενυδατωθείτε.

Τι είναι η κράμπα

Κράμπα είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία οι μύες βρίσκονται σε συνεχή και επώδυνη σύσπαση. Μπορεί να αφορά έναν μυ, αλλά μερικές φορές και ολόκληρη ομάδα συναγωνιστών μυών. Οι κράμπες συνήθως επηρεάζουν τις γάμπες, τους μηρούς, την κοιλιά. Οι κράμπες συμβαίνουν ξαφνικά και απροειδοποίητα και δεν επιτρέπουν στους μυς που έχουν προσβληθεί να λειτουργήσουν κανονικά.

Η αντιμετώπιση των μυϊκών κραμπών περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1. Αν σας πιάσει κράμπα, προσπαθήστε να τεντώσετε το πόδι σας στρέφοντας τα δάχτυλα προς τα πάνω και κάνοντας συγχρόνως απαλό μασάζ στην περιοχή.

2. Μπορείτε να προλάβετε τις κράμπες αν κατά τη διάρκεια της μέρας ή πριν πέσετε για ύπνο κάνετε λίγη γυμναστική.

3. Η θερμότητα επίσης προλαμβάνει τις κράμπες.

4. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας σε ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο που συμβάλλουν τα μέγιστα στη ρύθμιση της μυικής δραστηριότητας.

6. Φροντίστε να προσλαμβάνετε άφθονα υγρά και νάτριο, καθώς η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού και η ισορροπία των ηλεκτρολυτών αποτρέπει τις κράμπες.

7. Αν οι κράμπες επιμένουν, επισκεφτείτε τον γιατρό σας καθώς μπορεί να είναι ένδειξη κάποιας σοβαρότερης κατάστασης που χρειάζεται ιατρική παρέμβαση, όπως προβλήματα στο κυκλοφορικό, προβλήματα μεταβολισμού ή ορμονικά κ.λ.π.

Διαβάστε επίσης:

Ναύπακτος: Θρήνος για την 11χρονη Αναστασία που “‘εφυγε” από τη ζωή – Ραγίζει καρδιές το “αντίο” των γονιών της

Τροχαίο σοκ στην Κόρινθο: 15χρονος ο ένας οδηγός – Νεκρή η 18χρονη αδελφή του και ο 17χρονος φίλος τους – Η μοιραία κίνηση

Πανικός στο Ρέντη: 5χρονος έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι – Χειροπέδες στους γονείς