Αυτή η αλμυρή τάρτα συνδυάζει την τραγανή ζύμη με την κρεμώδη γέμιση φέτας με υπέροχη μαρμελάδα ντομάτας και μας την προτείνει η Julie Bouza.
Δείτε εδώ μία ακόμη εύκολη συνταγή
Αλμυρή τάρτα με φέτα και μαρμελάδα ντομάτας
Υλικά για τη ζύμη:
- 120 ml γάλα
- 100 ml ελαφρύ λάδι (χρησιμοποίησα σησαμέλαιο)
- 50 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Υλικά για την κρέμα φέτας:
- 250 γρ. φέτα
- 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Μαρμελάδα ντομάτας θα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Εναλλακτικά, εμείς χρησιμοποιήσαμε σάλτσα ντομάτας!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, αέρα, και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα!
Δείτε εδώ τη συνταγή
Και εδώ μία ακόμη εύκολη συνταγή!