Ελαφριά, αλμυρά και γεμάτα μεσογειακές γεύσεις, αυτά τα σπανακοπιτάκια είναι ιδανικά για πρωινό, δεκατιανό ή ως συνοδευτικό σε σούπες και σαλάτες! Επιπλέον, είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, χάρη στο αλεύρι αμυγδάλου, τη φέτα και τα ασπράδια αυγών. Ιδού λοιπόν η απάντηση στο βασικό ερώτημα, τι να μαγειρέψω σήμερα!
Εύκολα σπανακοπιτάκια με εξτρά πρωτεΐνη
Υλικά
1 πακέτο φύλλα σπανάκι ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ασπράδια αυγών ή 4-5 ολόκληρα αυγά
1 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου ή απλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C και στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι και σοτάρετε το μέχρι να μαραθεί, περίπου 2-3 λεπτά – αλατοπιπερώστε το κατά βούληση. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα ασπράδια αυγών, το μείγμα σπανακιού, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και τη φέτα. Το μείγμα θα πρέπει να συγκρατείται όταν το πιέζετε. Αν είναι πολύ εύθρυπτο, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού νερό ή ελαιόλαδο.
- Σχηματίστε το μείγμα σε 6 σχήματα μπισκότων ή ρίξτε κουταλιές στο ταψί.
- Ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες.
- Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρετε.
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής