Θα μοσχομυρίζει όλη η κουζίνα σας και θα φάνε μικροί και μεγάλοι.
Μια εύκολη και εύγευστη συνταγή ιδανική για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο, είναι το κριθαρότο με γαρίδες. Ο καλύτερος τρόπος να πάρετε πρωτεΐνη και να έχετε το συνδυασμό του ζυμαρικού.
Κριθαρότο με γαρίδες
Υλικά
3 φλιτζάνια κριθαράκι
Ένα μεγάλο κρεμμύδι
μια σκελίδα σκόρδο
ντομάτα κονκασέ
μισό κιλό γαρίδες κατεψυγμένες ή φρέσκες
μισό ποτηράκι ούζο
ένα ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
Λάδι αλάτι και πιπέρι.
Λίγο μάραθο προαιρετικά.
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό και βαθύ τηγάνι βάζετε λάδι να κάψει. Ρίχνετε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι το σκόρδο και την ντομάτα και αφήνετε να πάρουν μία βράση. Στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες που έχετε από πριν τοποθετήσει σε ένα σουρωτήρι και έχετε ξεπλύνει πολύ καλά.
Στο μείγμα ρίχνετε μισό ποτηράκι του κρασιού ούζο και ένα ποτηράκι λευκό κρασί. Τα ανήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχετε αλάτι πιπέρι και λίγο ζεστό νερό.
Λίγο πριν γίνουν οι γαρίδες προσθέτετε δύο ποτήρια του νερού κριθαράκι. Το ανακατεύετε συνέχεια. για να μην κολήσει. Αν χρειαστεί προσθέτετε και άλλο λίγο νερό και μειώνετε την ένταση της φωτιάς. Προς το τέλος και αν θέλετε ρίχνετε λίγο ψιλοκομμένο μάραθο.
Ανακατεύετε μέχρι να γίνουν και το αποσύρετε από τη φωτιά γιατί μπορεί να πήξει και να μην μείνει καθόλου σάλτσα.
Σερβίρεται ζεστό.