Όλοι αγαπάμε τα τυριά που λιώνουν και αυτή η συνταγή είναι ιδανική γι αυτό.
Για τη συνταγή σας προτείνουμε πολύχρωμες πιπεριές γιατί είναι πιο γλυκιές και περισσότερο τις προτιμούν τα παιδιά. Τα τυριά από την άλλη είναι αγαπημένη τροφή και μπορείτε να βάλετε στη συνταγή μόνο αυτά που είναι της αρεσκείας σας. Η επιλογή είναι καθαρά δική σας.
Υλικά
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
- 4 κουταλιά σούπας κοφτή ανθότυρο θρυμματισμένο
- 8κ.σούπας κοφτές φέτα θρυμματισμένη
- 4κ.γλυκού κίτρινο τυρί τριμμένο
- 1κ.σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- Αν θέλετε μπορείτε να ψιλοκόψετε μέσα και λαχανικά, τα οποία όμως προηγουμένως έχετε σοτάρει.
Εκτέλεση
- Πλένετε και στεγνώνετε τις πιπεριές.
- Αναμιγνύετε σε ένα μπολάκι τα τυριά, τον άνηθο.
- Κόβετε τις πιπεριές στη μέση – σαν βαρκούλες –
- Γεμίζετε με το μείγμα των τυριών και τις βάζετε πάνω σε μια λαδόκολλα στη σχάρα του φούρνου ή σε ένα ρηχό ταψί.
- Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν τα τυριά.
Πηγή https://www.nutrischool.gr/recipes