Οι ψαροκροκέτες είναι πανεύκολες, γρήγορες και φτηνές. Μπορείτε φτιάξετε και να τις καταψύξετε. και όταν θελήσετε να κάνετε το γεύμα σας τις αποψύχετε.
Οι ψαροκροκέτες με τόνο είναι πανεύκολες, τις φτιάχνετε γρήγορα και φτηνά. Μπορείτε επίσης να τις φτιάξετε και να τις καταψύξετε. Σερβίρετε με τραγανή σαλάτα, ρύζι ή λαχανικά για ένα νόστιμο και χορταστικό δείπνο.
Ψαροκροκέτες με τόνο.
Υλικά.
2 μέτριες αλευρωμένες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα τέσσερα
ένα μεγάλο κομμάτι ανάλατο βούτυρο
1½ κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1 λεμόνι με ψιλοτριμμένο ξύσμα μόνο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
150 γρ. κονσέρβα τόνου, στραγγισμένη
2 φέτες ψωμί
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση.
Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, καλύψτε με κρύο νερό και αφήστε τις να πάρουν βράση. Μειώστε τη φωτιά σε σιγοβράσιμο και μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζετε τις πατάτες και τις επιστρέφετε στην κατσαρόλα με το βούτυρο, τη μαγιονέζα, το ξύσμα λεμονιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και μπόλικο μαύρο πιπέρι. Πολτοποιήστε τις μαζί μέχρι να γίνουν λείες. Ανακατέψτε τον τόνο και αφήστε τον στην άκρη.
Βάλτε το ψωμί στο μούλτι και χτυπήστε το μέχρι να θρυμματιστεί. Βάλτε το αυγό, το αλεύρι και τη φρυγανιά σε τρία διαφορετικά ρηχά μπολ.
Σχηματίστε το μείγμα τόνου σε έξι ψαροκροκέτες. Επικαλύψτε το καθένα πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στη φρυγανιά.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα για 15 λεπτά ή μέχρι η φρυγανιά να πάρει χρώμα. Σερβίρετε.
Πηγή: www.bbc.co.uk