Δευτέρα 27 Απριλίου, 20:26
bool(true)
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

7χρονη σώθηκε από βέβαιο πνιγμό από ναυαγοσώστρια σε παραλία της Πάτρας

Το κοριτσάκι παρουσίασε υποξαιμία αλλά της παρασχέθηκε οξυγόνο και σταθεροποιήθηκε.

Μια 7χρονη μικρούλα σώθηκε από βέβαιο πνιγμό στην παραλία της Πάτρας, χάρη στην άμεση και επαγγελματική επέμβαση της 24χρονης ναυαγοσώστριας Μαρίας Γοτουχίδου. Όλα συνέβησαν όταν ένας ξαφνικός κυματισμός παρέσυρε το κορίτσι μέσα στη θάλασσα, παρά την παρουσία των γονιών της.

Η ναυαγοσώστρια το αντελήθηκε αμέσως και έτρεξε κοντά στο κορίτσι. Το έβγαλε στην ξηρά και άρχισε να το επαναφέρει. Το κορίτσι δεν είχε αντιδράσεις. Το παιδί παρουσίασε υποξαιμία και του χορηγήθηκε οξυγόνο. Όπως είπε η ναυαγοσώστρια , στα ionian news ανταποκρίθηκε πολύ γρήγορα πράγμα πολύ θετικό. Αντέδρασε μέσα σε 1,5 με 2,5 λεπτά. Αμέσως ανέβηκαν τα επίπεδα του οξυγόνου της στα κανονικά. »

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε το παιδί σε σταθερή κατάσταση και το ετέφερε για εξέταση και προληπτική παρκολουθηση στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα.

Η ναυαγοσώστρια έκανε άριστη εργασία κάτι που αποδεικνύει το πόσο απαραίτητη είναι η παρουσία ναυαγοσωστών σε μεγάλες παραλίες ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Αληθινή ιστορία: H Libby όταν ήταν μόλις 11 εβδομάδων διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο – Σήμερα στα 19 της χρόνια μοιράζεται την ιστορία της

Σοκ: Κοριτσάκι 9 ετών έχασε το χέρι του από επίθεση καρχαρία

Ροή Ειδήσεων