Παρασκευή 21 Νοεμβρίου
bool(true)
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Τι να μαγειρέψω το Σαββατοκύριακο: 3 ιδέες για μπιφτέκια χωρίς μοσχάρι που θα λατρέψουν όλοι

Το Σαββατοκύριακο είναι ιδανική στιγμή για να δοκιμάσουμε νέες συνταγές που ικανοποιούν μικρούς και μεγάλους. Τα μπιφτέκια μπορεί να είναι το απόλυτο comfort food και δεν χρειάζεται πάντα να βασίζονται στο μοσχάρι για να είναι νόστιμα και θρεπτικά.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τρεις λαχταριστές επιλογές που θα εμπλουτίσουν το τραπέζι μας, με υλικά από τη φύση, υψηλή διατροφική αξία και γεύση που κερδίζει.

Μπιφτέκια λαχανικών

Υλικά για 4 άτομα
• 2 καρότα τριμμένα
• 1 κολοκύθι τριμμένο
• 1 πατάτα τριμμένη
• 1 πράσο ψιλοκομμένο
• 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
• 1 αυγό
• 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
• 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κ. γλυκού ρίγανη
• Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και τρίβουμε τα λαχανικά μας. Τα στύβουμε καλά για να φύγουν τα υγρά και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το αυγό, τη φρυγανιά, το πράσο, την πιπεριά, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ομοιογενές μείγμα και πλάθουμε μικρά μπιφτέκια. Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό ταψί στους 190°C για περίπου 30 λεπτά, γυρνώντας τα στη μέση.

Μπιφτέκια οσπρίων

Υλικά για 4 άτομα
• 1 ½ φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές
• 1 φλιτζάνι μαγειρεμένα ρεβίθια
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• ½ φλιτζάνι βρώμη
• 1 αυγό
• 1 κ. γλυκού πάπρικα
• 1 κ. γλυκού κύμινο
• Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε φακές και ρεβίθια με ραβδομπλέντερ και μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ. Προσθέτουμε κρεμμύδι, σκόρδο, βρώμη, αυγό και μπαχαρικά και ζυμώνουμε. Πλάθουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 25 με 30 λεπτά. Μπορούμε επίσης να τα ψήσουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Μπιφτέκια κοτόπουλου

Υλικά για 4 άτομα
• 500 γρ κιμά κοτόπουλου
• 1 αυγό
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
• 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κ. γλυκού μουστάρδα
• 1 κ. γλυκού πάπρικα
• Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε κιμά κοτόπουλου, κρεμμύδι, φρυγανιά, αυγό, ελαιόλαδο, μουστάρδα και μπαχαρικά. Ζυμώνουμε ώστε να δέσουν τα υλικά και πλάθουμε μπιφτέκια σε ίσο μέγεθος. Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200°C για περίπου 30 λεπτά. Για πιο ζουμερό αποτέλεσμα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνειά τους πριν το ψήσιμο.

Αν τα δοκιμάσουμε, μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ρύζι, πατάτες ή σαλάτα και να απολαύσουμε ένα χορταστικό γεύμα, θρεπτικό και υγιεινό για μικρούς και μεγάλους!

Διαβάστε επίσης:

Τι να μαγειρέψω το Σαββατοκύριακο: 3 συνταγές για σπιτική πίτσα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Τι να μαγειρέψω σήμερα: Χειροποίητες κοτομπουκιές με σως γιαουρτιού

Ροή Ειδήσεων