«Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση πυρκαγιάς; Η Πυροσβεστική απαντά»: Δωρεάν σεμινάριο Infokids.gr στα Public

Από τις χειρότερες ειδήσεις που εμφανίζονται κάθε χρόνο κατά τις πρώτες κιόλας ημέρες του καλοκαιριού, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι το ξέσπασμα κάποιας πυρκαγιάς. Η χώρα μας, λόγω του μεσογειακού της κλίματος αλλά και των επικίνδυνων φαινομένων της κλιματικής αλλαγής, είναι δυστυχώς από αυτές που φλέγονται κάθε χρόνο με συνέπειες… τραγικές.

Τα τελευταία χρόνια (ειδικά το 2007 στην Πελοπόννησο) και με αποκορύφωμα τις περσινές φονικές πυρκαγιές σε Ραφήνα και Μάτι, οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε, ότι οι δασικές πυρκαγιές όχι μόνο παρουσιάζουν αύξηση, αλλά είναι και εξαιρετικά καταστροφικές. Αμέτρητες αθώες ζωές χάνονται, περιουσίες καταστρέφονται, ενώ και το περιβαλλοντικό κόστος είναι δυσαναπλήρωτο.

Το τι προκαλεί τις πυρκαγιές, είναι -από λίγο έως πολύ- γνωστό: Στη φύση είναι οι εμπρηστές, οι οποίοι μάλιστα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στόχο, είναι η πρώτη αιτία. Σπανιότερα πρόκειται για ατύχημα-ανθρώπινο λάθος.

Στις αστικές πυρκαγιές το αίτιο σχετίζεται περισσότερο με ανθρώπινα λάθη-ατυχήματα ή κακή χρήση συσκευών. Στα θλιβερά αποτελέσματα βλέπουμε εγκλωβισμούς και θανάτους από ασφυξία.

Αυτό που δυστυχώς δεν είναι γνωστό σε όλους, είναι το τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε όχι μόνο για να προφυλαχθούμε από μία πυρκαγιά, αλλά και για το πώς να την αντιμετωπίσουμε στο αστικό περιβάλλον -και όχι μόνο. Ξέρουμε, για παράδειγμα, τι να ρίξουμε πάνω σε μια κατσαρόλα που έπιασε φωτιά; Ξέρουμε πώς να χρησιμοποιούμε έναν πυροσβεστήρα;

Σε ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και καταστολής πυρκαγιάς, λοιπόν, θα αναφερθεί στο επόμενο δωρεάν σεμινάριο του Infokids.gr ο Επιπυραγός – Υποδιοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών κ. Αλέξανδρος Μεσημέρτσης, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, στις 12:00-14:00, στα Public Συντάγματος (5ος όροφος).

Δηλώστε συμμετοχή για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο ΕΔΩ.

Η εκδήλωση αφορά κυρίως γονείς, αλλά όσοι φοιτητές ή εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία, θα λάβουν στο τέλος βεβαίωση συμμετοχής.

Μη χάσετε αυτή την πολύτιμη ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο, το οποίο θα σας δώσει άκρως απαραίτητες γνώσεις και πληροφορίες.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση, κατά την οποία ο κ. Μεσημέρτσης θα απαντήσει σε συγκεκριμένες, διευκρινιστικές ερωτήσεις.