Αρχική Infokids Υγεία Τι συμβαίνει με τις ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων - Γιατί παρενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη

Τι συμβαίνει με τις ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων - Γιατί παρενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη

Τη διενέργεια αυτεπάγγελτης έρευνας για την υπόθεση με τις ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων ξεκίνησε χθες, 12 Ιουλίου  ο Συνήγορος του Πολίτη.

Η έρευνα αφορά την εξασφάλιση προστασίας του βιολογικού υλικού, από ιδιωτικές τράπεζες ομφαλοπλακουντιακού αίματος (ΟΠΑ) που παύουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, τα μέτρα που οι αρμόδιες υπηρεσίες έλαβαν και προγραμματίζουν να λάβουν, την τήρηση των βασικών δικαιωμάτων χρηστών υπηρεσιών υγείας, τις διαδικασίες αδειοδότησης των ιδιωτικών τραπεζών ΟΠΑ και τις διαδικασίες και τα μέτρα ελέγχου που τέθηκαν σε εφαρμογή από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Μεγάλη αναστάτωση σε περίπου 30.000 γονείς προκάλεσε η ενημέρωσή τους από ιδιωτική τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων ότι η εταιρεία θα κλείσει. Προς το παρόν, το γενετικό υλικό φυλάσσεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Η εταιρεία δεν άντεξε τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ανέφερε σε ηλεκτρονική επιστολή που απέστειλε στους γονείς που είχαν παραδώσει στην ιδιωτική τράπεζα φύλαξης τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους ο διευθύνων σύμβουλος της Stem, «ρίχνοντας το μπαλάκι» για την τύχη των βλαστοκυττάρων στον όμιλο «ΥΓΕΙΑ», ο οποίος από την πλευρά του κάνει λόγο για μετακύλιση ευθυνών, τονίζοντας ωστόσο ότι φροντίζει για τη συντήρηση των μονάδων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter