Την Κυριακή γιορτάζουν όλοι οι μπαμπάδες – Ιδέες για να φτιάξουν τα παιδιά χειροποίητα δωράκια

Η Κυριακή 18 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στο δεύτερο σημαντικότερο πρόσωπο της ζωής μας, τους μπαμπάδες. Αν και δεν είναι τόσο διαδεδομένη γιορτή στη χώρα μας, οφείλουμε να την τιμήσουμε ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης των θυσιών που κάνουν και οι μπαμπάδες στην ανατροφή των παιδιών.

Ο συμβολισμός του εορτασμού της Ημέρας του Πατέρα είναι ανάλογος με αυτόν της Ημέρας της Μητέρας και αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τους μπαμπάδες που μας έδωσαν τη ζωή και αφιέρωσαν τη δικής τους προς χάρη της δικής μας ευτυχίας.

Δώρα για την Ημέρα του Πατέρα

Μια χειροποίητη κατασκευή θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα συγκινήσει τον μπαμπά, εκφράζοντας την αγάπη και την αδυναμία που του έχετε. Μπορείτε να φτιάξετε μία από τις παρακάτω εύκολες και γρήγορες κατασκευές που δεν απαιτούν πολλά υλικά αλλά αντιθέτως αξιοποιούν αντικείμενα και διακοσμητικά που όλοι έχουμε στο σπίτι.

Σελιδοδείκτης -Φωτογραφία
Αν ο μπαμπάς είναι βιβλιόφιλος και ατον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει πολλά βιβλία μπορείτε να του χαρίσετε ένα πρωτότυπο σελιδοδείκτη για να τον συντροφεύεται έστω και νοερά κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης. Αν πάλι ο μπαμπάς δεν διαβάζει, μπορεί να τον βάλει στο γραφείο του και να χαλαρώνει με την εικόνα της, τις ώρες της μεγάλης πίεσης.

Υλικά:
κορδέλα διακοσμητική
φωτογραφία μικρή
κόλλα

Διαλέξτε μια κορδέλα που είναι λίγο μακρύτερη από το ύψος των περισσότερων βιβλίων του μπαμπά. Ράψτε καλά τις άκρες με την βοήθεια της μαμάς, για να μην ξεφτίσει από την πολλή χρήση το ύφασμα. Μετά κολλάτε περίπου στο μέσο του σελιδοδείκτη, τη φωτογραφία σας και περιμένετε να στεγνώσει. Ο σελιδοδείκτης σας είναι έτοιμος.

Χαρτάκια σημειώσεων ζωγραφιστά

Αν ο μπαμπάς περνάει πολλές ώρες στη δουλειά και δεν τον βλέπετε πολύ μπορείτε να του χαρίσετε ένα σετ από χαρτάκια σημειώσεων που θα τα έχετε ζωγραφίσει εσείς. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και με πολύτιμους βοηθούς τους μαρκαδόρους, τις κηρομπογιές, τα πολύχρωμα αυτοκόλλητα και τις νερομπογιές, θα προσφέρετε στο μπαμπά το πιο πρωτότυπο σετ σημειώσεων που είχε ποτέ. Προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε τα χαρτάκια σε ένα τετράγωνο κουτάκι που θα το έχετε ζωγραφίσει με τα χεράκια σας.

Μια κάρτα για τον μπαμπά

Τα πουκάμισα είναι αναμφισβήτητα τα αγαπημένα ρούχα των μπαμπάδων. Μπορείτε να του εκφράσετε την αγάπη σας, φτιάχνοντας μιας κάρτα εμπνευσμένη από τα μανίκια του πουκαμίσου του μπαμπά. Τόσο η σκέψη όσο και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσουν καθώς θα του προσφέρετε ένα πρωτότυπο αναμνηστικό.

Υλικά:
1 μικρό χαρτόνι κανσόν στο χρώμα προτιμήσής σας
2 κουμπιά
1 χαρτοκόπτη
μαρκαδόροι
κόλλα

Παίρνετε ένα κομμάτι χαρτόνι κανσόν και το κόβετε σε σχήμα παραλληλογράμμου. Το παιρνάτε γύρω από το χέρι της μαμάς για να δείτε σε ποιες διαστάσεις είναι κατάλληλο να κοπεί ούτως ώστε διπλώνοντάς το, να θυμίζει τις μανσέτες ενός πουκαμίσου. Εν συνεχεία, με ένα χαρτοκόπτη κάνετε προσεκτικά 2 μικρές χαρακιές, ίσα ίσα να περνάνε τα κουμπιά που έχετε επιλέξει. Στην απέναντι πλευρά από τις χαρακιές, με μια κόλλα κολλάτε τα κουμπιά το ένα κάτω από το άλλο προσέχοντας να μην απέχουν το ένα πιο πολύ από το άλλο και να εφαρμόζουν ακριβώς με τις τρύπες που έχετε κάνει για να μπορέσουν να περάσουν. Αφήνετε την κάρτα να στεγνώσει και στο τέλος με μαρκαδόρους γράφετε τη δική σας ευχή για τον μπαμπά.