Σκέψεις που περνούν από το μυαλό ενός άνδρα όταν μαθαίνει ότι θα γίνει για πρώτη φορά μπαμπάς!

Τι μπορεί να σκέφτεται ένας μπαμπάς που περιμένει το πρώτο του μωράκι; Ποιες σκέψεις περνούν από το μυαλό ενός άνδραπριν γίνει για πρώτη φορά μπαμπάς;

Το infokids.gr με αφορμή την ημέρα του Πατέρα συγκέντρωσε τις 10 πιο κοινές σκέψεις που κάνει κάθε άντρας πριν έρθει στον κόσμο το πρώτο του παιδί.

Ναι, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε χιλιάδες αφιερώματα στις μέλλουσες μαμάδες και τις γυναίκες που περιμένουν μωρά, αλλά στην κατάσταση αυτή δεν υπάρχει μόνο ένα άτομο. Ποια η θέση και ποιες οι σκέψεις ενός άντρα πριν γίνει πρώτη φορά μπαμπάς;

Τα πρώτα συναισθήματα είναι πανικού, φόβου, άγχους και τελικά χαράς. Μετά από αυτά όμως;

Ας δούμε μερικές ανησυχίες που ένας μέλλοντας μπαμπάς μπορεί να έχει:

 1. Θα είμαι ικανός να φροντίσω ένα μωράκι;

  Να θυμάστε ότι κανείς δε γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα, ειδικά όταν μιλάμε για την πατρότητα. Οπότε ηρεμήστε και σκεφτείτε ψύχραιμα. Φυσικά μπορείτε να ζητήσετε και τη βοήθεια κάποιου ειδικού, αλλά ΠΑΝΤΑ και πρώτα από όλα να θυμάστε να συζητάτε με τη σύντροφό σας!

 2. Θα είμαι καλός μπαμπάς;

  Όπως είπαμε κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας. Όπως σε κάθε νέο σας ρόλο πρέπει να προσπαθήσετε, να δοκιμάσετε, να ψάξετε, να στεναχωρηθείτε, να χαρείτε. Μέσα στα χρόνια που θα έρθουν θα έχετε πολύ χρόνο για να εξασκηθείτε στον ρόλο του “πατέρα”. Στο μεταξύ μπορείτε να συζητήσετε με άλλους μπαμπάδες και να ανακαλύψετε ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες στο θέμα πατρότητα.

 3. Πώς θα ανταπεξέλθω οικονομικά;

  Ρούχα, παπούτσια, φαγητό, εκπαίδευση και πόσες ακόμα ευθύνες σας έρχονται στο μυαλό και έχουν να κάνουν με έναν άλλο άνθρωπο. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε από τώρα για τόσο μελλοντικά ζητήματα. Επίσης, σε αυτή τη σχέση είστε δυο. Συζητήστε με τη σύντροφό σας τις ανησυχίες σας και όλα θα πάνε καλά.

 4. Μήπως τελειώνει η ανεξαρτησία μου;

  Η πατρότητα δε σημαίνει και το τέλος της διασκέδασης. Είναι αλήθεια, ότι για λίγο καιρό θα έχετε προβλήματα με τον ύπνο ή με τη διαχείριση του χρόνου για τον εαυτό σας, αλλά όταν βρείτε τους ρυθμούς σας θα μπορέσετε να ξαναδιασκεδάσετε. Και τώρα πια μάλιστα θα μπορείτε να διασκεδάσετε πολύ περισσότερο με το παιδί σας.

 5. Θα αλλάξει η σεξουαλική μου ζωή;

  Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι γυναίκες βιώνουν πολλές ορμονικές διαταραχές. Και σίγουρα κάποιους μήνες θα είναι δυσκολότερο να έρθετε σε επαφή, όμως, αυτό δε σημαίνει ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ριζικά. Μέσα από τη συζήτηση θα βρείτε τις λύσεις που ψάχνετε, υπό την καθοδήγηση πάντα του γιατρού σας.

 6. Τι θα κάνω την ημέρα του τοκετού; 

Ειναι φυσιολογικό να ανησυχείτε και για εκείνη την ημέρα. Αν θέλετε, μάλιστα, μπορείτε να είστε δίπλα στη σύντροφό σας στο δωμάτιο του τοκετού. Το σίγουρο είναι ότι τη μεγαλύτερη                   ταλαιπωρία θα την βιώσει η σύντροφός σας, αλλά η βοήθεια και η ψυχραιμία σας εκείνη τη στιγμή θα είναι σωτήριες…