Κώστας Βουτσάς στο Infokids.gr: “Από τη στιγμή που έγινα μπαμπάς στα 84 μου χρόνια, όλοι οι άντρες μπορούν να κάνουν παιδί”

Στις 22 Ιουλίου, ο Κώστας Βουτσάς θα γιορτάσει τα γενέθλια του μοναχογιού του Φοίβου που συμπληρώνει έναν χρόνο ζωής. Αυτή η ημερομηνία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του καθώς ο 86χρονος σήμερα ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και η σύζυγός του Αλίκη Κατσαβού έγιναν γονείς ενός γλυκύτατου αγοριού που άλλαξε μια για πάντα τη ζωή τους.

Με αφορμή την Γιορτή του Πατέρα, ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε αποκλειστικά στο Infokids.gr για την επιλογή του να γίνει μπαμπάς για τέταρτη φορά αποδεικνύοντας εμπαράκτως ότι η πατρότητα δεν έχει ηλικία, για το πώς άλλαξε η ζωή του από τη στιγμή που γεννήθηκε ο μικρός Φοίβος και φυσικά στέλνει το δικό του μήνυμα σε όλους τους άνδρες που θέλουν να γίνουν μπαμπάδες αλλά φοβούνται ότι πέρασαν τα χρόνια και πια το όνειρο της πατρότητας φαντάζει απατηλό!

Πώς πήρατε την απόφαση να ξαναγίνετε μπαμπάς στα 85 σας χρόνια;

Αγαπώ πολύ τα παιδιά, έχω κάνει παιδικό θέατρο. Όταν βλέπω ένα παιδί να το βασανίζουν και να το μαλώνουν, κλαίω και κλαίει η ψυχή μου. Είδα πόσο πολύ η γυναίκα μου ήθελε ένα μωρό και της είπα σου χαρίζω τον εαυτό μου και τον καρπό του έρωτά μας. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βλέπω το Φοίβο και την Αλίκη αγκαλιασμένους, να παίζουν, να τρώνε, να γελάνε. Αυτό για μένα είναι η απόλυτη ευτυχία.

Τι συμβουλεύετε τους άνδρες που άργησαν να παντρευτούν ή να βρουν μια σύντροφο και τώρα που είναι στην ηλικία των 50+ θεωρούν την πατρότητα άπιαστο όνειρο;

Να μην το βάζουν κάτω! Από τη στιγμή που έκανα εγώ παιδί στα 84 μου χρόνια, μπορούν να κάνουν και αυτοί. Να απευθυνθούν στο γιατρό μας, τον κύριο Μηνά Μαστρομηνά. Είναι ο “Θεός που δίνει παιδιά”. Να κάνουν παιδιά και θα είναι ευτυχισμένοι για 30 χρόνια. Να μην αφήσουν την αγκαλιά τους χωρίς παιδιά! Τα παιδιά είναι ευτυχία και χαρίζουν χρόνια ζωής στους γονείς.

 Έχετε δηλώσει ότι «Αυτό το παιδί θα μου δώσει άλλα 20 χρόνια ζωής». Τι άλλαξε στη ζωή σας ο ερχομός του Φοίβου;

Βεβαίως και θα μου δώσει άλλα 20 χρόνια ζωής. Νιώθω νέος, νιώθω χαρούμενος, νιώθω γεμάτος ενέργεια. Ασχολούμαι ενεργά με την ανατροφή του Φοίβου. Είμαι “υπάλληλος της γυναίκας μου”. Μου λέει η Αλίκη μου “Κώστα πάρε το παιδί” “Κάνε αυτό για το παιδί”. Αυτό που ζω με τον ερχομό του Φοίβου είναι ευτυχία. Ξανάνιωσα. Νιώθω όπως ακριβώς ένιωθα και όταν απέκτησα τις κόρες μου. Τρέχω όλη μέρα γύρω από το παιδί και την Αλίκη για να τους βοηθάω σε ό,τι χρειάζεται και αυτοί μου δίνουν χαρά.

Πώς περνάτε τη μέρα σας με το Φοίβο; Ασχολείστε ενεργά με την ανατροφή του; Ποια είναι η αγαπημένη σας συνήθεια ως μπαμπάς και γιος;

Είμαι ένας μπαμπάς που ασχολείται πολύ με το παιδί του. Όλη τη μέρα είμαστε μαζί. Πάω και στο γραφείο της Αλίκης που τον παίρνει μαζί της όταν έχει δουλειά, για να τον δω. Δεν το αποχωρίζομαι ούτε όταν κοιμάται. Κάνουμε ησυχία για να μην τον ξυπνήσουμε. Δεν χορταίνω να παίζω μαζί του και να κάνω πράγματα για να τον ευχαριστήσω. Ο Φοίβος είναι ο αρχηγός του σπιτιού μας. Είναι το παν για εμάς. Είναι το αφεντικό μας, είναι το σπίτι μας, είναι ο Φοίβος μας. Όλοι μας τον αγαπάμε πάρα πολύ. Είναι ένα λουλούδι που ήρθε στη ζωή μας!

 Τι είδους μπαμπάς είστε;

Δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ τι είδους μπαμπάς είμαι. Για αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τις κόρες μου. Είμαι ένας μπαμπάς που αγαπώ πολύ τα παιδιά και προσέχω πολύ τη ζωή τους. Τους έχω μάθει να είναι υγιή, να μην έχουν πάθη όπως ακριβώς είμαι και εγώ. Θέλω να είναι ευτυχισμένα.  Είμαι ευτυχισμένος που τα παιδιά μου με αγαπούν ειλικρινά, όπως τα αγαπώ κι εγώ  μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.

Θέλετε να κάνετε κι άλλο παιδί;

Αυτή είναι μια ερώτηση που κρύβει κινδύνους. Είμαι 86 ετών οπότε είναι λίγο δύσκολο να κάνω δεύτερο παιδί. Αν ο Θεός και η πατρότητα μου επιτρέψουν να κάνω δεύτερο παιδί, θα το κάνω. Αν πάλι δεν τα καταφέρω, θα μεγαλώσω τον Φοίβο με πολλή αγάπη και εγγυημένη ζωή.

 Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε σε όλους τους μπαμπάδες με αφορμή την Γιορτή του Πατέρα;

Πατέρας είναι ο άνδρας που υπηρετεί το σπίτι του. Η γυναίκα είναι ο αρχηγός του σπιτιού και ο πατέρας πρέπει πάντα να είναι δίπλα σε αυτή την οικογένεια. Ο άνδρας πρέπει να κάνει παιδιά γιατί τα παιδιά είναι ζωή. Ο πατέρας πρέπει να στηρίζει και να αγκαλιάζει τη γυναίκα και τα παιδιά του. Να βοηθάει τα παιδιά, να τα συμβουλεύει χωρίς οι συμβουλές να είναι διαταγές. Ο πατέρας θα είναι ευτυχισμένος όταν μπαίνει στο σπίτι και τα παιδιά τρέχουν στην αγκαλιά του φωνάζοντας “Μπαμπά, ήρθες;!” και τον φιλάνε. Εγώ είμαι τρισευτυχισμένος που έχω τέσσερα παιδιά.