Μητέρα έσωσε την οικογένειά της πλημμυρίζοντας το διαμέρισμα στην πυρκαγιά στο Grenfell Tower

Βουβός ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Grenfell Tower στο Λονδίνο, με τον αριθμό των νεκρών συνεχώς να αυξάνεται. Ανάμεσα στους τυχερούς που κατάφεραν να σωθούν, είναι και η Natasha Elcoc που είχε παγιδευτεί μαζί με το σύντροφο και την 6χρονη κόρη της στο διαμέρισμά τους στον 11ο όροφο του Grenfell Tower.

Η οικογένεια είχε ακολουθήσει τις οδηγίες να παραμείνει στο διαμέρισμα εάν ξεσπούσε πυρκαγιά, αλλά μετά από 90 λεπτά τα πληρώματα της πυροσβεστικής την ειδοποίησαν να εγκαταλείψει το διαμέρισμα.

Όπως αποκάλυψε η 39χρονη μητέρα, η μπροστινή πόρτα ήταν πολύ ζεστή για να την ακουμπήσει και όταν άρχισε να λυγίζει και τα παράθυρα να φουσκώνουν, ήξερε ότι πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα. Τότε, η Natasha που διέμενε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα για 20 χρόνια, άνοιξε τις βρύσες και άφησε το μπάνιο να πλημμυρίσει!

«Άφησα το μπάνιο να πλημμυρίσει, κάτι που κράτησε το διαμέρισμα υγρό και ίσως ήταν αυτό που έσωσε τη ζωή μας», αναφέρει η γενναία μητέρα. Η Natasha κράτησε την κόρη της στο υγρό πάτωμα και φρόντισε ολόκληρη η οικογένεια να βρίσκεται στο πιο κρύο δωμάτιο. Τελικά, οι πυροσβέστες κατέφθασαν και απεγκλώβισαν την οικογένεια στις 3:00 το πρωί, μεταφέροντάς τους στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.