Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, 13:48
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Άννα Πρέλεβιτς: «Έσπασε» μιλώντας στο Super Κατερίνα για την πρόωρη γέννα των διδύμων και την αποβολή

Για τη μητρότητα, την εγκυμοσύνη της, την πρόωρη γέννηση των δίδυμων κοριτσιών της αλλά και μια δύσκολη εμπειρία που είχε προηγηθεί, μίλησε η Άννα Πρέλεβιτς στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

Η ίδια και ο σύζυγός της, Νικήτας Νομικός, υποδέχθηκαν τον περασμένο Μάιο τις δίδυμες κόρες τους, κρατώντας την εγκυμοσύνη και τη γέννησή τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για ένα διάστημα.

Η πρόωρη γέννα των διδύμων

Η Άννα Πρέλεβιτς αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ήρθαν στον κόσμο τα δύο κορίτσια, αποκαλύπτοντας ότι η γέννα έγινε στις 33 εβδομάδες και 3 ημέρες.

Η εγκυμοσύνη ήταν δίδυμη και, όπως εξήγησε, υπήρχε ανησυχία καθώς μειωνόταν το αμνιακό υγρό στους δύο σάκους. Για τον λόγο αυτό χρειάστηκε να γεννήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Τα δύο μωράκια χρειάστηκε να παραμείνουν για περίπου τρεις εβδομάδες στη Μονάδα, μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στο σπίτι. Η πρώτη γεννήθηκε με βάρος περίπου 2 κιλά, ενώ η δεύτερη ζύγιζε περίπου 1,3 κιλά.

Η ίδια περιέγραψε την αγωνία που ένιωσε τις πρώτες ημέρες, μέχρι να βεβαιωθεί ότι τα μωρά της ήταν καλά και δεν χρειάζονταν πλέον υποστήριξη με οξυγόνο.

Δείτε όλα όσα είπε:

«Δεν είχα αυτό το πρώτο άγγιγμα»

Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν όταν αναφέρθηκε στις πρώτες στιγμές μετά τη γέννα.

Λόγω της πρόωρης γέννησης, τα μωρά δεν μπορούσαν να μείνουν αμέσως στην αγκαλιά της. Η ίδια κατάφερε μόνο να τους δώσει ένα φιλί στο κεφαλάκι πριν μεταφερθούν στη Μονάδα.

Η ανάμνηση αυτή εξακολουθεί να τη φορτίζει συναισθηματικά, καθώς, όπως εξήγησε, δεν έζησε τη συνηθισμένη πρώτη επαφή μητέρας και παιδιού αμέσως μετά τον τοκετό.

Παρά την αγωνία, η κατάσταση των δύο κοριτσιών εξελίχθηκε θετικά. Μετά την αποχώρησή τους από το μαιευτήριο και την επιστροφή τους στο σπίτι, η Άννα Πρέλεβιτς αποφάσισε να μοιραστεί τα νέα με το κοινό της.

Η δύσκολη εμπειρία της πρώτης εγκυμοσύνης

Η παρουσιάστρια και μοντέλο μίλησε επίσης για την πρώτη εγκυμοσύνη της, η οποία δεν προχώρησε.

Όπως αποκάλυψε, η ανακοίνωση ότι είχε αποβάλει έγινε στον υπέρηχο. Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη συμβολική σημασία για την ίδια, καθώς στον ίδιο υπέρηχο, σε μεταγενέστερη εγκυμοσύνη, πληροφορήθηκε ότι περιμένει δίδυμα.

Η ίδια χαρακτήρισε ιδιαίτερη τη διαδρομή που ακολούθησε μέχρι να γίνει μητέρα, σημειώνοντας πόσο πολύ ήθελε μαζί με τον σύζυγό της να αποκτήσουν παιδιά.

Αλεξάνδρα και Νικόλ τα ονόματα των κοριτσιών

Η Άννα Πρέλεβιτς αποκάλυψε και τα ονόματα που έχουν επιλέξει για τις κόρες τους.

Η πρώτη θα ονομαστεί Αλεξάνδρα και η δεύτερη Νικόλ. Η επιλογή των ονομάτων έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικογένεια, καθώς θέλησαν να τιμήσουν αγαπημένα πρόσωπα.

Μιλώντας για την καθημερινότητά της μετά τον ερχομό των διδύμων, ανέφερε ότι πλέον οι κόρες της βρίσκονται στο επίκεντρο της ζωής της.

Η νέα καθημερινότητα με τα δίδυμα

Η ίδια μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια και για τον σύζυγό της, Νικήτα Νομικό, περιγράφοντας τη στήριξή του στην καθημερινότητα με τα δύο μωρά.

Όπως ανέφερε, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη φροντίδα τους, από τις βόλτες μέχρι το μπάνιο τους, γεγονός που την κάνει να τον εκτιμά ακόμη περισσότερο.

Παρά τις δυσκολίες που φέρνει η νέα καθημερινότητα, η Άννα Πρέλεβιτς τόνισε ότι για την ίδια οι όμορφες στιγμές είναι πολύ περισσότερες και πιο έντονες.

Πλέον έχει μάθει να ξεχωρίζει τα δύο κορίτσια, τα οποία είναι μονοζυγωτικά και μοιάζουν εξαιρετικά μεταξύ τους. Όπως εξήγησε, όσο περνά ο χρόνος, παρατηρεί διαφορετικές εκφράσεις και χαρακτηριστικά που τη βοηθούν να τις ξεχωρίζει.

Η ίδια δεν έκρυψε τη χαρά της για τη νέα της ζωή ως μητέρα, λέγοντας πως η απόκτηση δύο παιδιών ήταν ένα όνειρο που είχε από πάντα.

Μάλιστα, επειδή έχει και η ίδια αδερφή με την οποία είναι πολύ δεμένη, εύχεται το ίδιο να συμβεί και στις δύο κόρες της μεγαλώνοντας.

Διαβάστε επίσης:

Το παιδί απαντά «καλά» όταν το ρωτάτε για το σχολείο; Δοκιμάστε αυτές τις 6 ερωτήσεις

Η σχέση παππού και γιαγιάς με τα παιδιά δεν χτίζεται με μεγάλα δώρα

Ροή Ειδήσεων