Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Σμύρνης απέκτησε την πρώτη πολύχρωμη διάβαση της φετινής σχολικής χρονιάς

Την περσινή σχολική χρονιά αρκετά Δημοτικά Σχολεία της Αττικής απέκτησαν πολύχρωμες διαβάσεις, συμμετέχοντας στην δράση της ομάδας «Μαμάδες+ στο Δρόμο» που σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους μαθητές, ζωγραφίζουν με έντονα φωτεινά χρώματα και πολλά σχέδια τη διάβαση έξω από την σχολική μονάδα.

Η ομάδα «Μαμάδες+ στο Δρόμο» αποτελείται από γυναίκες και άνδρες, όλων των ηλικιών (με παιδιά ή χωρίς) που εργάζονται για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας για τους πεζούς και την προώθηση της οδικής ασφάλειας και διοργανώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα δράσεις  σε όλο το Λεκανοπέδιο, αποσκοπώντας στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας για τους πεζούς και την προώθηση της οδικής ασφάλειας, μέσα από την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η όμορφη αυτή δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που αποτελεί μετεξέλιξη της παλαιότερης “Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο”. Πρόκειται για μια εβδομάδα αφιερωμένη σε προσπάθειες προώθησης ενός πιο βιώσιμου τρόπου μετακίνησης στις πόλεις μας.

Το δικό σας σχολείο θα αποκτήσει πολύχρωμη διάβαση;

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην οδική ασφάλεια ώστε οι οδηγοί που περνούν έξω από το σχολείο να είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν περνούν από τη διάβαση.

Καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η ασφαλής είσοδος -έξοδος μαθητών από το σχολείο τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας ασυνείδητων οδηγών που περνάνε μπροστά από τη διάβαση με γρήγορη ταχύτητα είτε φρενάρουν κυριολεκτικά στο παρά ένα. Γιατί αν οι διαβάσεις είναι όμορφες και πολύχρωμες τα παιδιά θα έχουν κίνητρο να τις χρησιμοποιούν.  Γιατί αφομοιώνοντας από τώρα, βιωματικά, τους κανόνες της οδικής ασφάλειας, θα γίνουν υπεύθυνοι χρήστες του δρόμου όταν μεγαλώσουν.

Η πρώτη πολύχρωμη διάβαση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης

Το ραντεβού για την πρώτη πολύχρωμη διάβαση της φετινής σχολικής χρονιάς δόθηκε έξω από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης. Γονείς και μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας “Μαμάδες + στο Δρόμο” και της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Νέας Σμύρνης, έδωσαν το παρών με μεγάλο ενθουσιασμό, σήκωσαν τα μανίκια, πήραν τα πινέλα ανά χείρας και προθυμοποιήθηκαν να δώσουν μια χρωματιστή πινελιά στη διάβαση του σχολείου και να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα υπέρ της οδικής ασφάλειας.

Όπως σημειώνει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείουΧρωματίζουμε τις διαβάσεις μαζί με τα παιδιά, για να να γίνει η οδική ασφάλεια τρόπος ζωής. Να τις αγαπήσουν, να τις κάνουν δικές τους και να περνούν πάντα από εκεί. Να θυμίζουν στους γονείς να σταματούν στη διάβαση κάθε σχολείου, κάθε δρόμου. Θέλουμε να γίνει υπέροχη, χρωματιστή για να την προσέχουν οι οδηγοί και να σταματούν για τα παιδιά.

Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν χορηγία της Περίαλλος Τεχνική Εταιρεία ενώ ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να κάνουμε και στην Star Wars Hellenic Academy, τα μέλη της οποίας βοήθησαν στο έργο του βαψίματος της διάβασης και εν συνεχεία με στολές και φωτόσπαθα παρέλασαν για να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.

Δείτε τις φωτογραφίες αυτής της υπέροχης δράσης