Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου απέκτησε μια υπέροχη πολύχρωμη διάβαση

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου από το Σάββατο 7 Μαρτίου ανήκει στη λίστα όσων σχολείων έχουν πολύχρωμη διάβαση για να μετακινούνται με ασφάλεια από και προς το σχολείο μαθητές, γονείς και κηδεμόνες.

Με σύνθημα “Ελάτε μαζί με τα παιδιά να βάψουμε τις διαβάσεις του σχολείου και να βάλουμε κι εμείς μια πινελιά στην οδική ασφάλεια!” ο Δήμος Αλίμου σε συνεργασία με την Εθελοντική ομάδα του Δήμου Αλίμου μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και τους μαθητές ένωσαν τις δυνάμεις τους, σήκωσαν τα μανίκια, πήραν τα πινέλα ανά χείρας και ζωγράφισαν με έντονα φωτεινά χρώματα και πολλά σχέδια τη διάβαση . Σημειωτέον πρόκειται για τέταρτη αντίστοιχη δράση που έλαβε χώρα σε σχολείο του Δήμου.

Γιατί η διάβαση γέμισε χρώμα και σχέδια;

Στόχος αυτής της δράσης -που πρέπει να γίνει παράδειγμα και για τα υπόλοιπα σχολεία της χώρας – είναι να μπει αφενός χρώμα στις κλασικές ασπρόμαυρες διαβάσεις αφετέρου οι οδηγοί να είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν περνούν από τη διάβαση. Καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η ασφαλής είσοδος -έξοδος μαθητών από το σχολείο τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας ασυνείδητων οδηγών που περνάνε μπροστά από τη διάβαση με γρήγορη ταχύτητα είτε φρενάρουν κυριολεκτικά στο παρά ένα. Γιατί αν οι διαβάσεις είναι όμορφες και πολύχρωμες τα παιδιά θα έχουν κίνητρο να τις χρησιμοποιούν.  Γιατί αφομοιώνοντας από τώρα, βιωματικά, τους κανόνες της οδικής ασφάλειας, θα γίνουν υπεύθυνοι χρήστες του δρόμου όταν μεγαλώσουν.

Δείτε τις φωτογραφίες από την πολύχρωμη διάβαση