Το αντιγριπικό εμβόλιο θα μας βοηθήσει στην καταπολέμηση του κορωνοϊού;

Σε σχετική ερώτηση του Infokids.gr στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών υγείας που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, 13 Οκτωβρίου, αναφορικά με το εμβόλιο κατά της γρίπης και την αποτελεσματικότητα που αυτό μπορεί να έχει κατά του κορωνοϊού, ο κ. Μαγιορκίνης είπε:

“Αν δεν γίνει κατάλληλη κλινική μελέτη που να αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά ούτε κατά πόσο είναι αποτελεσματικό κατά του ιού”.

Διαβάστε ακόμη: Θα γίνουν rapid test στα σχολεία; Η απάντηση του Γκίκα Μαγιορκίνη

Ο κ. Κοντοζαμάνης διευκρίνισε ότι θα γίνει γενικός εμβολιασμός και όχι μόνο εμβολιασμός ευάλωτων ομάδων, απλώς τόνισε πως θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα τα άτομα.

Μάσκες χαλκού: Θα έρθουν στην Ελλάδα;

Σε επόμενη ερώτηση του Infokids.gr για τις μάσκες χαλκού και το ενδεχόμενο αυτές να έρθουν στη χώρα μας, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι “Αν και εφόσον υπάρχει ασφάλεια, επάρκεια και κοστολογική ισορροπία θα προσφερθούν και αυτές”.

Διαβάστε επίσης: Ν. Χαρδαλιάς: “Ασφαλή τα σχολεία μας – Δεν μεταδίδεται ο ιός όπου τηρούνται τα μέτρα”

Με τη σειρά του ο κ. Κοντοζαμάνης, διευκρίνισε ότι αν πληρούνται οι προϋποθέσεις και υπάρχει η σχετική σήμανση CE, τότε το προϊόν θα κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά.