Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα “Coloring Cabinet. Το μουσείο δραπετεύει”: Το δωρεάν πρόγραμμα που ταξιδεύει στα νηπιαγωγεία για να αγαπήσουν τα παιδιά τη ζωγραφική

“Coloring Cabinet. Το μουσείο δραπετεύει”: Το δωρεάν πρόγραμμα που ταξιδεύει στα νηπιαγωγεία για να αγαπήσουν τα παιδιά τη ζωγραφική

To “Coloring Cabinet. Το μουσείο δραπετεύει” είναι ένα «μεταφερόμενο» εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο από το Very Young Contemporary Art (VYCA) για μικρές ηλικίες (4-6 ετών), που έχει στόχο τη γνωριμία και διάδραση των παιδιών με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών.

Το Cabinet είναι μια ξύλινη, ανοιγόμενη κατασκευή που κινείται πάνω σε ρόδες και με την πρώτη ματιά ο θεατής έχει την εντύπωση ότι βρίσκεται μπρoστά από έναν πίνακα κρεμασμένο στον λευκό τοίχο ενός Μουσείου. Ο πίνακας ανοίγει και αποκαλύπτει έναν φανταστικό κόσμο 4 μέτρων προσκαλώντας τα παιδιά να τον εξερευνήσουν με πολλαπλούς τρόπους: ζωγραφική, παιχνίδι αισθήσεων, αυτοσχεδιασμό.

παιδιά ζωγραφίζουν

Mε έμπνευση τα “artists coloring books” το VYCA προσκάλεσε τον καταξιωμένο εικαστικό Αλέξανδρο Ψυχούλη να μεταμορφώσει το “Cabinet” σε ένα διαδραστικό και πολυαισθητηριακό ζωγραφικό περιβάλλον σχεδιάζοντας μια εκπαιδευτική ιστορία για παιδιά και επενδύοντάς την με εικόνες.

Πρόκειται για τη φανταστική ιστορία του Κάρολου Κούνελου, ενός παιδικού ήρωα που με τη βοήθεια των μικρών παιδιών καταφέρνει να επιστρέψει στην πατρίδα του, τη μαγική χώρα «Τιχαμπάρια». Το παραμύθι εκτυλίσσεται σε 4 πράξεις, σε καθεμία από τις οποίες οι νεαροί συμμετέχοντες συνεργάζονται και παρεμβαίνουν δυναμικά στην εξέλιξη της ιστορίας.

Το εργαστήριο υλοποιούν/συντονίζουν οι:

Mαρία Καρακίτσου (θεατρικό παιχνίδι)

Μαρία-Δήμητρα Βέττα (εικαστική αγωγή)

Το Πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν σε νηπιαγωγεία από την BIC

Περισσότερες πληροφορίες:

info.vyca@gmail.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.