“Το φτερωτό άλογο”: Το ανέκδοτο παραμύθι του Καζαντζάκη αναβιώνει στην Παιδική Σκηνή του Μεγάρου Μουσικής (από 3/11)

Η Παιδική Σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών προσ(κ)αλεί τους λιλιπούτειους θεατρόφιλους στην ολοκαίνουργια θεατρική του παραγωγή, “Το Φτερωτό Άλογο”, που αποτελεί το ανέκδοτο παραμύθι του Νίκου Καζαντζάκη. Το κείμενο είχε βρεθεί ως χειρόγραφο και είναι πρωτότυπη διασκευή μιας ιστορίας από τις «Χίλιες και μία νύχτες».

Το χειρόγραφο του παραμυθιού είναι 18 πυκνογραμμένες σελίδες με τον «ιδιαίτερο γραφικό χαρακτήρα του Καζαντζάκη» όπως μας ενημέρωσε  στη παρουσίαση της παράστασης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο επιστημονικός σύμβουλος και μελετητής του σπουδαίου λογοτέχνη, Νίκος Μαθιουδάκης.

Πρόκειται για μια ατμοσφαιρική παράσταση που φέρει την σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Μαυρογεωργίου ενώ την παράσταση πλαισιώνουν μουσικά οι δημιουργίες του Νίκου Κυπουργού. Δεν υπάρχουν σκηνικά, οι ηθοποιοί εστιάζουν στο σωματικό θέατρο και επί σκηνής αναβιώνει με εντυπωσιακό τρόπο ο Καζαντζακικός κόσμος των εικόνων. Να σημειωθεί ότι η αίθουσα που φιλοξενεί την παράσταση είναι ο Νέος Εκθεσιακός Χώρος που προσφέρει στους μικρούς θεατές μια διαφορετική θεατρική εμπειρία καθώς δεν υπάρχουν καθίσματα αλλά το κοινό κάθεται σε μαξιλάρες στο πάτωμα.

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια παράσταση με ζωντανή μουσική και 12μελή θίασο πολυτάλαντων ηθοποιών και μουσικών.

Η υπόθεση της παράστασης:

Μια ιστορία από την πένα και τη φαντασία του κρητικού συγγραφέα, ένα ταξίδι στη μαγεία της μακρινής Ανατολής, για παιδιά και μεγάλους. Τα παιδιά μπαίνουν σε μια ονειρική πύλη, σε ένα πολύχρωμο ανατολίτικο σαράι, και συμμετέχουν στα όσα συμβαίνουν επί σκηνής, βοηθώντας στην εξέλιξη της ιστορίας: Ένας παράξενος Ινδός πουλάει στον βασιλιά ένα ιπτάμενο άλογο. Το βασιλόπουλο καβαλάει το άλογο που τον πηγαίνει όπου θέλει η τύχη και η μοίρα! Βράδυ, φτάνει σε ένα παλάτι, γνωρίζεται κρυφά με την πριγκίπισσα, και τότε αρχίζει η περιπέτειά τους… Οι ηθοποιοί ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας, με τη συμμετοχή των μικρών θεατών, φωτίζοντας με τραγούδια και μουσικά όργανα έναν κόσμο γεμάτο βασιλιάδες, πριγκίπισσες, μάγους, δερβίσηδες, πραματευτάδες και καραβάνια.

Κριτική της παράστασης:

Το Φτερωτό Άλογο είναι μία παράσταση που θυμίζει στον θεατή, ότι το παιδικό θέατρο δεν είναι πολυτέλεια, μα ΔΩΡΟ για τα παιδιά μας. Πρόκειται μάλλον για την καλύτερη παιδική παράσταση της φετινής σεζόν. Μην την χάσετε αν έχετε παιδιά άνω των 5-6 ετών, όχι μόνο για να γνωρίσετε αυτό το ανέκδοτο παραμύθι του Καζαντζάκη, όχι μόνο για τη σπουδαία σκηνοθεσία που αναδεικνύει το θαυμαστό ταλέντο των ηθοποιών, όχι μόνο για τη μουσική του Κυπουργού, αλλά και για τον υποβλητικό χώρο που έχει δημιουργηθεί στα βάθη του Μεγάρου και σε ταξιδεύει στην ανατολή πριν ακόμα σβήσουν τα φώτα.

Δείτε αποκλειστικά πλάνα από την παράσταση όπως τα κατέγραψε το Infokids.gr

Η παράσταση  απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω.

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Συντελεστές:

Πρωτότυπη διασκευή: Νίκος Καζαντζάκης
Θεατρική προσαρμογή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Επιστημονικός σύμβουλος: Νίκος Μαθιουδάκης
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Κινησιολογία: Έλενα Γεροδήμου
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Σκηνική πάλη: Θάνος Δερμάτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Βακάλη

Με ζωντανή μουσική και θίασο 12 ηθοποιών και μουσικών: Μιχάλης Βρεττός, Θανάσης Δόβρης, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Μιχάλης Κοιλάκος, Ειρήνη Κωσταντίνου, Σωτήρης Μεντζέλος, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Γιώργος Τσούρμας, Γιώργος Φουντούκος, Θανάσης Χαλκιάς, Στέλιος Χατζηγεωργίου

Τιμή εισιτηρίου
12 € (γενική είσοδος)*

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία και ομάδες
Παραστάσεις για το κοινό κάθε σαββατοκύριακο

*Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες.

Πότε: Από Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 15:00 κάθε Σάββατο

και τις Κυριακές στις 11:30, μέχρι και τις 21/4.

Γενική είσοδος: € 12

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης “To Φτερωτό Άλογο”

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα