Το “κουμπί της αγκαλιάς”: Το κόλπο για να μην στεναχωριέται το παιδί τις πρώτες μέρες στο σχολείο

Το "κουμπί της αγκαλιάς": Το κόλπο μιας μαμάς για να μην στεναχωριέται το παιδί τις πρώτες μέρες στο σχολείο

Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί άνοιξαν ενώ σε λίγες μέρες θα επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού.

Οι πρώτες μέρες στο σχολείο είναι μια δύσκολη κατάσταση για πολλά παιδιά ιδίως μικρής ηλικίας καθώς είτε αποχωρίζονται για πρώτη φορά το οικογενειακό περιβάλλον είτε δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις συνθήκες του νέου σχολείου.

Η παιγνιοθεραπεύτρια – παιδοψυχολόγος Νάταλι Σάμπας θέλοντας να βοηθήσει τους γονείς στην προσπάθειά τους να χαλαρώσουν τα παιδιά και να τα αποφορτίσουν από ό,τι τους στρεσάρει στο σχολικό τους περιβάλλον προτείνει το “κουμπί της αγκαλιάς”. Ένα κόλπο που λειτουργεί καταπραυντικά για τα παιδιά και τα βοηθά να πάρουν με καλό μάτι την ψυχοσυναισθηματική αλλαγή που συντελείται με τη φοίτησή τους στο σχολείο.

Αξίζει να το μοιραστείτε με το παιδί σας

Ζωγραφίστε μια καρδιά στο χέρι σας και στο χέρι του μικρού σας και πείτε του πως οποιαδήποτε στιγμή νιώσει ότι του λείπει κάποιος από εσάς θα πατάει το κουμπάκι αγκαλιάς και θα το νιώθετε μεταξύ σας  Πρώτα όμως ενώστε τα χέρια σας να γεμίσει από ενέργεια αγκαλιάς για όλη την ημέρα! Φορτίστε τα κουμπιά σας με αγάπη και αγκαλιές και τα παιδιά θα σας νιώθουν πάντα δίπλα τους !
Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά σας!

Διαβάστε επίσης:

Ο 6 μηνών Μιχαήλ Άγγελος θα υποβληθεί σε χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς και χρειάζεται τη βοήθειά μας

Ξανά στα θρανία: Οι καλύτερες ατάκες που έχουν ακουστεί στις σχολικές τάξεις. Τις θυμάσαι;