Ξανά στα θρανία: Οι καλύτερες ατάκες που έχουν ακουστεί στις σχολικές τάξεις. Τις θυμάσαι;

Ξανά στα θρανία: Οι καλύτερες ατάκες που έχουν ακουστεί στις σχολικές τάξεις. Τις θυμάσαι;

Το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών σηματοδοτεί παραδοσιακά την έλευση του φθινοπώρου αλλά και την επιστροφή στα θρανία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Και κάπως έτσι πιάνω τον εαυτό μου να αναπολεί με νοσταλγία τα δικά μου σχολικά χρόνια και το πόσο αδημονούσα, περιμένοντας να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου.

Αναμνήσεις από το πρώτο κουδούνι

Το δικό μου σχολείο ήταν στο Περιστέρι. Δεν έχει σημασία αν ήταν δημόσιο ή ιδιωτικό. Ήταν το “σπίτι” που πέρασα τα ωραιότερα χρόνια της ζωής μου, απέκτησα αληθινές φιλίες, γέλασα με την ψυχή μου, έμαθα γράμματα και ξεκίνησα το ταξίδι της γνώσης.

Οι σχολικές αναμνήσεις είναι μερικές από αυτές που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη αλλά και στη καρδιά μας. Είναι τα χρόνια που οι φιλίες που δημιουργούνται κρατάνε μια ζωή, που εμφανίζονται οι «πρώτες αγάπες», που κάνεις τις πρώτες σου αταξίες εκτός σπιτιού και που η ανεμελιά με τις οποίες είναι πασπαλισμένες, χάνεται μαζί με την αποφοίτηση από τη Γ Λυκείου.

Αυτές είναι οι κορυφαίες ατάκες που λέγαμε στο σχολείο

Τώρα που το «ξανά στα θρανία» συναίσθημα είναι η καθημερινότητα των γονιών με παιδιά σχολικής ηλικίας, ας κάνουμε αναδρομή στα δικά μας σχολικά χρόνια και ας θυμηθούμε διαχρονικές ατάκες που έχουν ακουστεί στις τάξεις.

Σε όποια περιοχή της Ελλάδας κι αν πήγες σχολείο στη δεκαετία του 1980 και του 1990, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τις άκουσες και γιατί “όχι” να μην τις ξεστόμισες για να γλιτώσεις τον κακό βαθμό, να αποφύγεις την απουσία αλλά και για να μπαλώσεις μια άβολη κατάσταση εν ώρα μαθήματος. Ταυτιστείτε ελεύθερα!

  •   Ξέχασα να κάνω την άσκηση, δε θα ξαναγίνει.
  •  Κυρία, ξέχασα το τετράδιο, αλλά έχω κάνει την άσκηση.
  •  Δεν έλυσα τις ασκήσεις. Έλειπα χθες και όταν ρώτησα κανένας δε μου είπε τι έχουμε.
  •  Κύριε δεν έχω διαβάσει. Γιατί; Να, ξέρετε, χτες είχαν μαζευτεί συγγενείς στο σπίτι και καταλαβαίνετε….
  • Χτύπησε το κουδούνι και δεν πρόλαβα να σημειώσω τις ασκήσεις που βάλατε. 
  • Με πόναγε η κοιλιά και δεν μπορούσα να διαβάσω.
  • Ξέχασα το βιβλίο στο σχολείο και δεν θυμόμουν τι είχα σημειώσει.
  • Δεν χτύπησε το ξυπνητήρι και δεν ξύπνησα στην ώρα μου. 
  • Το αγαπημένο μου μάθημα είναι…το κενό. 

Και επειδή η νοσταλγία γράφοντας αυτές τις γραμμές χτύπησε “κόκκινο”, αποφάσισα να σας ξαναθυμίσω τις ερωτήσεις που ακούγονται διαχρονικά σε κάθε τάξη σχολείου και αποτελούν αγαπημένο αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των μαθητών εν ώρα μαθήματος:

 

Είστε έτοιμοι για το πρώτο κουδούνι;

Τώρα, λοιπόν, αναβιώνουν οισχολικές μου αναμνήσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών μου,  που ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία. Από τη μια λαχταρούν να ξαναβρεθούν με τους αγαπημένους τους συμμαθητές και από την άλλη νιώθουν ότι δεν ξεκουράστηκαν όσο θα ήθελαν καθώς η περσινή τηλεκπαίδευση ήταν μια διαδικασία που τα εξόντωσε, όμως στο τέλος της μέρας πάντα “κερδίζει” ο ενθουσιασμός για το άνοιγμα των σχολείων!

Βέβαια, σε αυτό βοηθά και το γεγονός ότι αγοράσαμε από τα Public σε ασυναγώνιστες τιμές, τα πιο cool σχολικά είδη και απίθανες σχολικές τσάντες που δεν βλέπουν την ώρα να δείξουν με χαρά στους φίλους τους.

Μάλιστα χάρη στον απίθανο οδηγό wizard, που θα βρεις αποκλειστικά αν επισκεφθείς το site των Public πατώντας εδώ θα κάνεις τις σχολικές αγορές που επιθυμείς σε χρόνο ρεκόρ με το πάτημα μόλις 2 κλικ.

Επιλέγεις σχολείο, τάξη, την ξένη γλώσσα και το φύλο του παιδιού και βλέπεις διαθέσιμα μπροστά σου όλα όσα χρειάζεται ο μαθητής για να ξεκινήσει τη σχολική χρονιά πλήρως εξοπλισμένος!

via GIPHY

 

Αν και εσείς ετοιμάζεστε για το πρώτο κουδούνι, απολαύστε αυτό το «ξανά στα θρανία» συναίσθημα που είναι ανεπανάληπτο! Και φέτος, χιλιάδες επιλογές για την καλύτερη σχολική χρονιά σε περιμένουν μόνο στο PublicΚαι μην ξεχνάς ότι έως και 13/9 κερδίζεις διπλάσια yellows, με κάθε αγορά σχολικών ειδών, με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης.