Το παιδικό τραγούδι που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε views έγινε εργαλείο βασανισμού σε φυλακές (video)

Αυτό το παιδικό τραγούδι έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε views - Ακούγεται μέχρι και σε φυλακές!

Είναι με διαφορά το βίντεο με τα περισσότερα views στο youtube. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια προβολές.

Το Baby Shark Dance είναι ένα remix ενός δημοφιλούς κορεατικού παιδικού τραγουδιού και εμφανίστηκε στην πλατφόρμα streaming της Google το 2016. Αν έχετε παιδιά, σίγουρα το γνωρίζετε πάρα, μα πάρα πολύ καλά.

Τον Νοέμβριο του 2020 έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στο YouTube φτάνοντας στα 7.05 δισ. views.

Σήμερα απαριθμά πάνω  9,7 δισ. views, ειναι με διαφορά το βίντεο με τα περισσότερα views της πλατφόρμας και ο λόγος που η εταιρεία Pinkfong – η οποία βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του κομματιού, έχει στραφεί πια στο χρυσωρυχείο των NFT.

εργαλειο βασανισμου σε φυλακεσ και οχι μονο…

Αν έχετε δει το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Κιούμπρικ, θα θυμάστε τη σκηνή που ο σωφρονιστικός επιβάλλει με χρήση ψυχοτρόπων ουσιών τον«Άλεξ Ντελάρτζ»  (που κατηγορείται για φόνους και βιασμούς) να ακούει την 9η του Μπετόβεν και να βλέπει σκηνές εγκλημάτων όπως αυτά που είχε διαπράξει, προκειμένου να νιώσει αποστροφή, ως μέθοδο σωφρονισμού.

Μια παρεμφερής πρακτική, που συντηρεί τον «μύθο» του Baby Shark, αφορά τέσσερις πρώην κρατούμενους του σωφρονιστικού κέντρου Oklahoma County Detention Center, οι οποίοι στις αρχές του μηνα υπέβαλαν μήνυση σε δεσμοφύλακες, στο σερίφη, σε μέλη του τοπικού δημοτικού συμβουλίου και στην επιτροπή δικαιοσύνης της πολιτείας, για παραβίαση ατομικών τους δικαιωμάτων τους.

Οι τρεις εκ των τεσσάρων πρώην υπόδικων, υποστηρίζουν πως τους ζητήθηκε κατ’ επανάληψη να στέκονται όρθιοι σε δωμάτιο επισκεπτηρίου, δεμένοι με χειροπέδες και να ακούν το κομμάτι Baby Shark, που έπαιζε σε διπλανό δωμάτιο.

Το «μαρτύριο» αυτό -κυριολεκτικά και μεταφορικά- κρατούσε 3-4 ώρες, καθώς το τραγουδάκι έχει τους ίδιους στίχους, ξανά και ξανά.

Ο τέταρτος, υποστηρίζει πως τους συνέβησαν όλα τα παραπάνω αλλά υπήρξε και ένας αστυνομικός ο οποίος ενώ άκουγε το τραγούδι συνεχόμενα σε λούπα, του ασκούσε σωματική βία και τον έφτυνε στο πρόσωπο.

Προφανώς και μπορεί να ακούγεται αστείο -ως τέτοιο το χαρακτήρισαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι-, αλλά, όπως τονίζεται και στην ένορκη κατάθεση, που έλαβε ο ανακριτής, όλο αυτό δημιούργησε «αδικαιολόγητο συναισθηματικό στρες στους κρατούμενους, που πιθανότατα υπέφεραν ήδη».

Η δίκη θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός, ότι το «Baby Shark» είχε χρησιμοποιηθεί από τη Φλόριντα για να αποτρέψει τους άστεγους να κοιμούνται σε ένα πάρκο…

Για να μην αναφέρουμε και το πόσους γονείς έχουμε ακούσει να… βρίσκονται σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», όταν τα πιτσιρικάκια τους το ακούν ασταμάτητα.

Διαβάστε επίσης:

Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης, Κεραμέως μπαίνουν στα σχολεία και γίνονται μέντορες για τους μαθητές!

Θρήνος στη Φθιώτιδα: «Έσβησε» από κορωνοϊό 14χρονο παιδί – ΄Ηταν με ειδικές ανάγκες

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 15 ετών το κορίτσι που γεννήθηκε με τη νόσο του Μπέντζαμιν Μπάτον