Το πιο πρόωρο μωρό του κόσμου -με 0% πιθανότητες επιβίωσης- γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια!

Όταν η Beth και ο Rick Hutchinson, από τις ΗΠΑ, καλωσόρισαν τον γιο τους, στις 5 Ιουνίου 2020, λίγους μήνες πριν την πιθανή ημερομηνία τοκετού, ήταν τόσο μικρός που δεν χωρούσε ούτε στην παλάμη των χεριών τους.

Με βάρος μόλις 340 γραμμάρια, η αρχική διάγνωση επιβίωσης για τον Richard Scott William Hutchinson ήταν εντελώς απογοητευτική. Για την ακρίβεια, από την πρώτη στιγμή που μεταφέρθηκε στη ΜΕΝΝ του Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Μινεσότα, οι γιατροί ένιωσαν την ανάγκη να προετοιμάσουν τους γονείς για τα χειρότερα. Οι πιθανότητες που τους έδωσαν για να τα καταφέρει ήταν 0%. Ωστόσο, τόνισε ο παιδίατρός του, αν κατάφερνε να επιζήσει τις πρώτες εβδομάδες, είχε πολλές ελπίδες να βγει νικητής!

Το παιδί γεννήθηκε νωρίτερα από τις 20 Οκτωβρίου, οπότε ήταν αναμενόμενο, εξαιτίας ιατρικών επιπλοκών και οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον κρατήσουν στη ζωή. Τελικά ήρθε στον κόσμο στις 21 εβδομάδες και 2 ημέρες και κάπως έτσι έγινε, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες, το πιο πρόωρο μωρό στον κόσμο!

Το παιδί πέρασε τους 6 πρώτους μήνες της ζωής του στο νοσοκομείο, όπου ακόμα και για τους γονείς, εξαιτίας του Covid-19, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τον επισκέπτονται -δεν σταμάτησαν, όμως, ούτε μέρα.

Το μήνυμά τους προς άλλους γονείς πρόωρων μωρών; “Σταθείτε στο πλευρό του μωρού σας όσο περισσότερο μπορείτε. Μη σταματάτε να απαιτείτε το καλύτερο, γιατί είναι το δικό σας παιδί και δικαιούστε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει.”

Ο μικρός αυτός ήρωας γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια πριν από μερικές ημέρες, κάνοντας τους γονείς του τρισευτυχισμένους!

Μιλώντας η μαμά του στην ιστοσελίδα των Ρεκόρ Γκίνες λέει: “Όταν ο γιος μου ήρθε στο σπίτι, δεν μπορούσα να πιστέψω, ότι ήταν το ίδιο αυτό εύθραυστο πλάσμα που συναντούσα στο νοσοκομείο, με το διαφανές δέρμα μέσα από το οποίο φαίνονταν ακόμα και οι φλέβες του. Δεν μπορούσα παρά να τον ζουλάω και να του λέω πόσο υπερήφανη είμαι για εκείνον. Το μωρό αυτό μου έμαθε τι σημαίνει ανθεκτικότητα και κάθε φορά που τον κοιτάζω θυμάμαι πόσο δυνατά και φανταστικά είναι όλα αυτά τα πανέμορφα μωρά!”

Οι επισκέψεις του στο νοσοκομείο, ωστόσο, δεν έχουν τελειώσει ακόμα: Το μωρό χρειάζεται τακτικά εξετάσεις, ενώ χρησιμοποιεί ακόμα κάποιες ιατρικές συσκευές, όπως οξυγόνο, οξύμετρο και αντλία για τον σωλήνα διατροφής του. “Προσπαθούμε να απαλλαγούμε σιγά-σιγά από όλα αυτά, αλλά χρειάζεται χρόνος. Έχει κάνει τρομερή πρόοδο και τα πηγαίνει πολύ καλά!”, καταλήγει η μαμά του.

πηγή: guinnessworldrecords.com