Το πρώτο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές Νηπιαγωγείου είναι γεγονός – Δείτε σε ποιο σχολείο φιλοξενείται

Η καλή είδηση της ημέρας μάς έρχεται από το 2ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων όπου στεγάζεται  το πρώτο, στην Ελλάδα, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές προσχολικής εκπαίδευσης.

Η εξοικείωση με την κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία έχει μεγαλύτερη απόδοση και τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής αποτελούν ιδανικό χώρο όπου οι μικροί μαθητές θα πάρουν τα πρώτα τους μαθήματα σε θέματα οδικής ασφάλειας. Σε αυτό θα βοηθήσει πολύ η χρήση ποδηλάτου ή και τα μικρά αυτοκίνητα, αφού έτσι το μάθημα γίνεται παιχνίδι!

Μαθητές μικροί οδηγοί εν δράσει!

Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία που αποσκοπεί στο να μυηθούν από νωρίς τα παιδιά τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, να μάθουν να ξεχωρίζουν και ν’ αντιμετωπίζουν τους κινδύνους στους δρόμους όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας.

Με την δημιουργία αυτού του καινοτόμου εκπαιδευτικού χώρου, οι λιλιπούτειοι μαθητές μέσα από το παιχνίδι και διασκεδαστικές ασκήσεις, θα πάρουν τα πρώτα τους μαθήματα σε θέματα οδικής ασφάλειας, μαθαίνουν τις βασικές αρχές της κυκλοφοριακής αγωγής, τα σήματα του ΚΟΚ, πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ως πεζοί, ως ποδηλάτες και ως επιβάτες (σε αυτοκίνητα και μέσα μαζικής μεταφοράς) με βιωματικό τρόπο και προσωπική συμμετοχή.

Οι μαθητές μαθαίνουν τα μυστικά της Κυκλοφοριακής Αγωγής με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο

Ο χώρος στο 2ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων επιλέχθηκε ως ο πλέον κατάλληλος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επισκέψεις μαθητών και από άλλα νηπιαγωγεία του Δήμου, στο πλαίσιο προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Για τις ανάγκες του Πάρκου, η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή προμήθευσε το σχολείο με 2 αυτοκίνητα, κράνη, σήματα, πινακίδες κυκλοφορίας, φανάρια, μπάρες για διαβάσεις τρένων κλπ.

«Δημιουργήσαμε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής μέσα στο σχολείο, γιατί θέλαμε να διδαχθούν τα παιδιά, από τη μικρή αυτή ηλικία, με τρόπο βιωματικό, πώς να κινούνται με ασφάλεια στον δρόμο, να περνούν μια διάβαση, να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους, να αναγνωρίζουν πινακίδες και σήματα που ρυθμίζουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι κρίσιμο γιατί η Χώρα μας πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στους δρόμους.

Κάθε χρόνο χάνουμε αριθμό ανθρώπων που ισοδυναμεί με τον πληθυσμό μιας μικρής πόλης » τόνισε ο Γιάννης Κρεμύδας και πρόσθεσε.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας Χρήστο Παππού για την στήριξή του στην όλη προσπάθεια, την Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Άνω Λιοσίων κα Μίνα Πισπιρίγκου και τις Νηπιαγωγούς για την άψογη συνεργασία μας».

Διαβάστε επίσης:

Ραντεβού στο «σχεδία home» για κυριακάτικο πρωινό για παιδιά με έμπνευση από τα λάθη μας! (5/2)

H Εριέττα Κούρκουλου μιλά ανοιχτά για τις κρίσεις πανικού μετά τη γέννα, τον θηλασμό και vegan διατροφή του 10 μηνών γιου της

Ο Μπάρμπα Στάθης μαθαίνει στους μαθητές δημοτικών σχολείων τη διατροφική αξία των λαχανικών