Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό δημόσιο σχολείο που διαθέτει διαδραστικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου στη Χαλκιδική είναι το πρώτο ελληνικό δημόσιο σχολείο που διαθέτει διαδραστικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία που αποσκοπεί στο να εμφυσήσει από νωρίς στους μαθητές τη σωστή κυκλοφοριακή συμπεριφορά.

Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής έκτασης 500 τ.μ. δημιουργήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και σε συνεργασία με φορείς και κατοίκους του χωριού, και περιλαμβάνει σήματα οδικής κυκλοφορίας, διαβάσεις πεζών, δρόμους διπλής κατεύθυνσης, κυκλικούς κόμβους και φανάρια.

Ο σκοπός του Πάρκου είναι η βιωματική εκπαίδευση και ψυχαγωγία σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής με στόχο την ευαισθητοποίηση, στην ορθή απόκτηση οδικής συμπεριφοράς και γενικά την προώθηση και την καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας.

Με σύνθημα «Φωνάζουμε STOP στα ατυχήματα» η εκπαιδευτική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου επιδιώκει να φιλοξενήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς για μία διαφορετική προσέγγιση της Κυκλοφοριακής Αγωγής. Η πρωτοπόρα και καινοτόμα εκπαιδευτική δράση φαίνεται πως αποδίδει ήδη καρπούς, καθώς τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι μεγάλος αριθμός σχολείων κλείνει ραντεβού για επισκέψεις στο πάρκο.

Δείτε φωτογραφίες από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του σχολείου