Τουρκία: Ιμάμης πάντρεψε την 6χρονη κόρη του με τον άντρα που την κακοποιούσε σεξουαλικά

Τουρκία: Ιμάμης πάντρεψε την 6χρονη κόρη του με τον άντρα που την κακοποιούσε σεξουαλικά

Μια αδιανόητη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ήρθε στο φως στην Τουρκία, αφού έγινε γνωστό πως ο  Γιουσούφ Ζιγιά Γκιουμουσέλ, αρχηγός της ισλαμικής σέκτας «Ισμαίλαγα» αποφάσισε να παντρέψει την κόρη του σε ηλικία 6 ετών με έναν άνδρα 29 χρονών και μάλιστα με θρησκευτικό γάμο.

Το σοκ είναι ακόμα μεγαλύτερο, όταν κανείς μαθαίνει, ότι το κοριτσάκι κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον “σύζυγό” της κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας. Το 2012, όταν το κορίτσι ήταν 14 ετών, είχε πάει στο νοσοκομείο εξαιτίας ανωμαλίας στον κύκλο της και εκεί ο γιατρός διαπίστωσε, ότι έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και έκανε καταγγελία. Ωστόσο, καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια για δίωξη, η έρευνα διακόπηκε.

Η μήνυση υποβλήθηκε το 2020, όμως έγινε γνωστή τώρα, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις ακόμα και στον πολιτικό χώρο της Τουρκίας.

Τελικά, το 2022, 10 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη καταγγελία,  η εισαγγελίας απεφάνθη ότι υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση και ότι το αδίκημα έχει διαπραχθεί επανειλημμένα.

Η μητέρα της ήταν αντίθετη με τον γάμο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, η σύζυγος του ιμάμη ήταν αντίθετη με τον γάμο της κόρης της σε αυτή την ηλικία. Ο πατέρας της, όμως, έστελνε την κόρη του στο διαμέρισμα του 29χρονου Καντίρ Ιστεκλί, όταν η γυναίκα του απουσίαζε από το σπίτι της.

Η κοπέλα μια μέρα άκουσε μια ραδιοφωνική εκπομπή για τα νεαρά κορίτσια που παντρεύονται. Τότε κατάλαβε ότι αυτό που είχε βιώσει δεν ήταν παιχνίδι (έτσι το χαρακτήριζε ο σύζυγός της) και ότι είχε υποστεί άγρια σεξουαλική κακοποίηση καθ’ όλη την παιδική της ηλικία.

Σε ηλικία 22 ετών, το κορίτσι υπέβαλε μήνυση, καταθέτοντας φωτογραφίες από τον γάμο της, μα και άλλες με  μώλωπες στο σώμα της και ηχογραφημένα ντοκουμέντα σχετικά με την κακοποίησή της. Όπως ανέφερε οι σεξουαλικές επιθέσεις του άντρα της ήταν αλλεπάλληλες.

Παρά την απόφαση της εισαγγελέως, ο άντρας που παντρεύτηκε τότε το κορίτσι και που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης, παραμένει ελεύθερος.

Τα αδέλφια της τότε 6χρονης μιλούν για το πώς μεγάλωσαν και τι συνέβη με την αδελφή τους

Διαβάστε ακόμα:

Ο παιδίατρος προειδοποιεί: Αυτές είναι οι 5 λοιμώξεις που σχετίζονται με τον στρεπτόκοκκο Α – Προσοχή στα συμπτώματα

Στέλιος Κερασίδης: Ο 10χρονος βιρτουόζος παίζει πιάνο για τον «Maestro» Χριστόφορο Παπακαλιάτη (video)

Ιδρύθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων παιδιών με αλλεργίες – Μια πρωτοβουλία που αξίζει να στηρίξουμε όλοι