Τραγωδία στις Σέρρες: Επέστρεψαν στα θρανία οι συμμαθητές του 11χρονου Βασίλη – Παρουσία ψυχολόγου τα μαθήματα (video)

Σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα επέστρεψαν σήμερα στα θρανία οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Βασίλη Μάξιμου μετά από την φονική έκρηξη στο λέβητα των σχολικών εγκαταστάσεων.

Το 9ο Δημοτικό σχολείο Σερρών επαναλειτουργεί μια εβδομάδα μετά το τραγικό συμβάν

Η θλίψη ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων σήμερα στο σχολείο των Σερρών, όπου σκοτώθηκε ο άτυχος 11χρονος, Βασίλης.

Έκδηλη ήταν η και ανησυχία των γονέων, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Σέρρες, Βασίλης Αναστασιάδης που περιέγραψε την εικόνα των μαθητών, δασκάλων και γονέων του 9ου Δημοτικού.

Παρουσία ψυχολόγου τα μαθήματα

Το πρώτο μάθημα στο σχολείο ήταν αφιερωμένο στη διαχείριση της απώλειας μαθητή και του σοκ του θανάτου, ενώ τα μαθήματα γίνονται παρουσία ψυχολόγου. Συνεργεία τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σερρών έκαναν όλες τις προηγούμενες ημέρες τεχνικές εργασίες στο σχολείο, όπου έγινε το τραγικό συμβάν, ενώ στο κτίριο τοποθετήθηκαν κλιματιστικά.

Τι ζητούν οι γονείς του 11χρονου Βασίλη Μάξιμου

Στο μεταξύ γραπτό αίτημα για αναζήτηση συμπληρωματικών στοιχείων στo πλαίσιo της προανάκρισης για το θάνατο του 11χρονου  θα κατατεθεί το πρωί της Δευτέρας στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Σερρών από τον πληρεξούσιο Δικηγόρο της οικογένειας του 11χρονου, Δημήτρη Γκολέμη.

Στη ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της οικογένειας του 11χρονου αναφέρεται ότι «το γραπτό αίτημα θα κατατεθεί προς το αρμόδιο ΑΤ Σερρών για αναζήτηση συμπληρωματικών στοιχείων στα πλαίσια της προανάκρισης σχετικά με τη διερεύνηση των πρωτοφανών αλλά και προφανών ευθυνών όλων ανεξαιρέτως των υπαιτίων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση».

«Οι υπαίτιοι για το ατύχημα του Βασίλη παραμένουν στις θέσεις τους»

Ο Δημήτρης Γκολέμης, δικηγόρος της οικογένειας του 11χρονου Βασίλη  μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ με αφορμή τις έρευνες που συνεχίζονται και την επιστροφή των συμμαθητών του σήμερα στο σχολείο.

«Έχουμε διορίσει τεχνικό σύμβουλο ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο. Προχωράει και η πραγματογνωμοσύνη» δήλωσε ο κ. Γκολέμης, ο οποίος τόνισε ότι «παράλληλα με την ποινική διαδικασία θα πρέπει να κινηθούν και κάποιες διοικητικές διαδικασίες».

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο συνήγορος της οικογένειας, «οι άνθρωποι που είναι υπαίτιοι γι’ αυτό το ατύχημα είναι υπάλληλοι και συνεχίζουν να παραμένουν στη θέση τους. Θα πρέπει να κινηθούν οι αρμόδιες πειθαρχικές διαδικασίες».

Σύμφωνα με τον κ. Γκολέμη, «η ευθύνη είναι και στο δήμο ως κύριο του έργου και πρέπει να ελεγχθεί και η τεχνική υπηρεσία και στη διοίκηση του σχολείου για το πώς διαχειρίστηκαν την όλη κατάσταση».

Τίθεται θέμα ΕΔΕ για τον διευθυντή του σχολείου;

Μιλώντας στην Σταυρούλα Χριστοφιλέα ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του 11χρονου που έχασε τη ζωή του όταν έγινε η έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου, επισήμανε ότι η οικογένεια του άτυχου μαθητή δεν γνωρίζει αν έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά τον διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου στις Σέρρες.

Ερωτηθείς για το αν ήταν εγκληματική αμέλεια ή ένα ατύχημα απάντησε καταφατικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν αμέλεια εγκληματική και οι ευθύνες είναι και στο Δήμο και την τεχνική εταιρεία, στο σχολείο, στον διευθυντή και ενδεχομένως σε κάποιους από το εκπαιδευτικό προσωπικό και επιπλέον στον ανάδοχο του έργου που, κατά την άποψη του τεχνικού συμβούλου, εκτέλεσε πλημμελώς τη μελέτη και το έργο».

“ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ” ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 11ΧΡΟΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

Ευθύνες στο σχολείο και στο Δήμο επιρρίπτουν οι γονείς του άτυχου 11χρονου Βασίλη-Μάξιμου που τραυματίστηκε θανάσιμα στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Οι γονείς με μια γραπτή ανακοίνωσή τους μέσω των δικηγόρων τους κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια εξαιτίας της οποίας έφυγε από τη ζωή το παιδί τους.

Ζητούν την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Η παροιμιώδης ανευθυνότητα των “υπευθύνων” του σχολείου, όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του Δήμου Σερρών αλλά και όσων με εγκληματική αμέλεια εκτελούσαν εργασίες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου για ένα προβληματικό δημόσιο έργο, είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής του παιδιού μας, Βασίλειου – Μάξιμου.

Η οικογένειά του με βαθειά οδύνη ζητάμε την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων. Σέρρες, 08/12/2022. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στον Κολωνό: “Έφυγε” από τη ζωή ο 5χρονος Χαράλαμπος – Ραγίζει καρδιές το “αντίο” της μαμάς του

Έγκλημα στο Μαρούσι: «Μου ζήτησε να μην ξαναβρεθούμε και τη μαχαίρωσα» είπε η 17χρονη – Η ανακοίνωση των γονιών της

Η πρώτη φωτογραφία της Μαίρης Συνατσάκη με την κόρη της είναι μέσα στη γλυκά!

Σε συναγερμό οι ειδικοί για έξαρση των ιώσεων – Εξασθενημένο το ανοσοποιητικό μας – Μύθοι και αλήθειες για τις ιώσεις της εποχής