Τρέχουν και δεν φτάνουν οι δάσκαλοι: Αναζητούν κάμερες και λάπτοπ για να κάνουν τηλεκπαίδευση από το σχολείο

Μπορεί το ενδεχόμενο του κλεισίματος των σχολείων, στο πλαίσιο του lockdown, να είναι ανοιχτό από την πρώτη ημέρα της φετινής σχολικής χρονιάς, ωστόσο η προετοιμασία που έχει γίνει στο δημόσιο ελληνικό σχολείο προς την κατεύθυνση αυτή δεν είναι επαρκής.

Αυτό παραδέχτηκε και η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φαλήρου, αλλά και συγγραφέας, κ. Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, μιλώντας τις προάλλες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και λέγοντας, ότι δεν έχει δοθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός στους εκπαιδευτικούς, για να μπορέσουν να διδάξουν στο πλαίσιο της σύγχρονης εκπαίδευσης.

Σήμερα, λοιπόν, μόλις 48 ώρες πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα του δημοτικού μέσω Webex αμέτρητοι είναι οι δάσκαλοι και διευθυντές σχολείων που… τρέχουν και δεν φτάνουν, προκειμένουν να προετοιμαστούν για την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε πολλά σχολεία, μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Infokids.gr, στα οποία οι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να κάνουν μάθημα μέσα από τις αίθουσες και όχι από τα σπίτια τους, δεν υπάρχουν επαρκή λάπτοπ ή υπολογιστές με κάμερες, με αποτέλεσμα οι διευθυντές να αναζητούν τελευταία στιγμή τον απαραίτητο αυτό εξοπλισμό.

Οι Σχολικές Επιτροπές βοηθούν όπως μπορούν, οι Σύλλογοι Γονέων συνδράμουν με κάθε μέσο που έχουν και οι εκπαιδευτικοί αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαδικασία επικοινωνίας με τους γονείς, για να τους ενημερώσουν για τις παραλαβές των βιβλίων των παιδιών τους από τα θρανία.

Με λίγα λόγια, ξεκινά μία εβδομάδα τρομερής αναστάτωσης για τα περισσότερα δημόσια σχολεία, τους δασκάλους και φυσικά τους γονείς που την ίδια ώρα πασχίζουν να εργαστούν από τα σπίτια τους…

Ας ελπίσουμε, να μην κρατήσει περισσότερο από 2 εβδομάδες…

Διαβάστε ακόμα: Τηλεκπαίδευση: Έχετε υπολογιστή αλλά δεν έχετε κάμερα; Έτσι θα παρακολουθήσετε το μάθημα