Κεραμέως: “Μεγάλο ψηφιακό άλμα η τηλεκπαίδευση” – “Πρέπει να συνεχιστεί η εκπαίδευση των μαθητών”

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα που διαμορφώνεται και στη χώρα μας ελέω της πανδημίας καθώς η τηλεκπαίδευση αποτελεί πλέον σημαντικό πυλώνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ η κα Κεραμέως χαρακτήρισε την τηλεκπαίδευση ως “τεράστια τεχνολογική πρόκληση” και “ψηφιακό άλμα” σημειώνοντας βέβαια ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και παράλληλα να συνεχιστεί η εκπαίδευση των μαθητών.

Στο εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης δήλωσε η κα Κεραμέως συνολικά θα λειτουργήσουν 40.000 ψηφιακές τάξεις με 700.000 συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αναφερόμενη στην ανεπάρκεια εξοπλισμού ή προβλημάτων σύνδεσης, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις, έχουν δαπανηθεί ευρωπαϊκά κονδύλια και έχει δοθεί εξοπλισμός και από την ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ η τηλεκπαίδευση γίνεται ακόμη και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.