“Αν σε μια ψηφιακή τάξη δεν έχουν όλοι οι μαθητές κάμερα, υπολογιστή και μικρόφωνο το μάθημα δεν προχωρά”

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τηλεκπαίδευσης και στα Δημοτικά Σχολεία ξεκίνησε καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας σήμερα και αύριο θα γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές στην πλατφόρμα και οι ψηφιακές τάξεις θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την προσεχή Τετάρτη 18 Νοεμβρίου από τις 14:00 έως τις 17:00.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς προσπαθούν να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Θ. Κικινής (ΔΟΕ): Χρειάζεται σοβαρή οργάνωση για την τηλεκπαίδευση

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ερωτηθείς για το αν είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της τηλεκπαίδευσης απάντησε ότι για να γίνει σωστά πρέπει όλοι να έχουν τον ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό, παιδιά και εκπαιδευτικοί, και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να έχουν όλα τα σχολεία τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να δοθεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που χρειάζεται.

Ο κ. Κικινής υπογράμμισε ότι «αν σε μια τάξη 20 μαθητών δεν έχουν όλοι τα απαραίτητα εργαλεία για να παρακολουθήσουν το ψηφιακό μάθημα τότε δεν θα μπορούν να προχωρήσουν. Ελπίζουμε να είναι μόνο δύο εβδομάδες και όχι παραπάνω, ώστε να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και να μπορέσουν οι μαθητές να προχωρήσουν τα μαθήματά τους δια σώζης».

Πρέπει να δοθούν άμεσα τα tablet και τα laptop στους μαθητές

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να εξοπλίσει άμεσα σχολεία και σπίτια με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση. “Χρειάζεται να υπάρξει σοβαρή οργάνωση ώστε να γίνει σωστά η τηλεκπαίδευση.” υπογράμμισε.

Αν ένας μαθητής δεν έχει συσκευή ή σύνδεση ίντερνετ για να συνδεθεί τι μπορεί να κάνει;

– Το Υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει δωρεάν χρήση δεδομένων (data) για όποιον συνδέεται στις πλατφόρμες με τις οποίες συνεργάζεται το Υπουργείο για την τηλεκπαίδευση.

– Ακόμη και αν κάποιος δεν έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω διαδικτύου, ακόμη και αν δεν έχει υπολογιστή, τάμπλετ, έξυπνο κινητό τηλέφωνο, μπορεί να συνδεθεί στην ψηφιακή τάξη και μέσω τηλεφώνου, με αστική χρέωση.