Ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για το κλείσιμο όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι τις 27 Νοεμβρίου και για τη συνέχιση της διδασκαλίας μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης της ΕΡΤ2 και της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, στάλθηκε σε όλα τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία η εγκύκλιος που εξηγεί πώς θα διεξαχθεί η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Όπως επισημαίνεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις παρούσες έκτακτες συνθήκες, που βιώνει η χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας.

Πόσο θα διαρκεί το μάθημα στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία)το διαδικτυακό μάθημα να διαρκεί 30 λεπτά, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα ανά τύπο σχολείου:

Σημειώνεται ότι το ημερήσιο Ωρολόγιο Πρόγραμμα περιλαμβάνει σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία τουλάχιστον τρεις (3) και πέντε (5) διδακτικές ώρες αντίστοιχα.

Πότε ξεκινούν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση χρόνος έναρξης εφαρμογής του ανωτέρω
Ωρολογίου Προγράμματος ορίζεται η 17η Νοεμβρίου 2020 (εορτή Πολυτεχνείου) και 18 Νοεμβρίου η κανονική έναρξη των μαθημάτων. Τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, θα λάβει χώρα γενική προετοιμασία και αναπροσαρμογή των Ωρολογίων Προγραμμάτων.

Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές πριν συνδεθούν για να παρακολουθήσουν το μάθημα

Κρίνεται σκόπιμο μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί να συνδέονται πριν από την έναρξη των μαθημάτων για την υλοποίηση δοκιμών (μικρόφωνο, εικόνα, ήχος κ.λπ.), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ομαλή υλοποίησή τους. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων οι μαθητές/τριες οφείλουν να ανταποκρίνονται σε καθήκοντα που ανατίθενται από τους εκπαιδευτικούς τους
(π.χ. να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, να ζητήσουν τον λόγο, να σχολιάσουν ή και να σημειώσουν στο chat), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ενεργός συμμετοχή τους στη σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Είσοδος των μαθητών στην τηλεδιάσκεψη Webex

Για να συνδεθείτε σε τηλεδιάσκεψη WebEX πρέπει να γράψετε στον φυλλομετρητή σας (browser) τη δικτυακή διεύθυνση (url) της ηλεκτρονικής αίθουσας τηλεκπαίδευσης που σας έχει δώσει ο/η δάσκαλος/καθηγητής σας.

Αυτή θα είναι της μορφής: https://minedu-…..webex.com/meet/…. .

Παρακαλούμε καταγράψτε κάπου ή αποθηκεύστε στα αγαπημένα (bookmarks) τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών τάξεων που σας κοινοποιούν οι δάσκαλοι/καθηγητές σας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ 

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ