Διευθύντρια Πνευμονολογικής στο «ΣΩΤΗΡΙΑ» : Τα παιδιά δεν μολύνονται και δεν μεταφέρουν τον ιό

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο «ΣΩΤΗΡΙΑ» αλλά και για τους κυριότερους τρόπους διαμόλυνσης μίλησε η διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής, Μίνα Γκάγκα στην ΕΡΤ.

Αυτή τη στιγμή στο “ΣΩΤΗΡΙΑ» υπάρχει επάρκεια σε ΜΕΘ σύμφωνα με τη διευθύντρια του νοσοκομείου και περιμένουν και άλλο προσωπικό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση όλων των μονάδων.

Ο ρόλος των παιδιών στην διασπορά του κορωνοϊού

Αναφορικά με το ποιες είναι οι εστίες υπερμετάδοσης του ιού και το αν τα σχολεία αποτελούν μια από αυτές η κα. Γκάγκα διευκρίνισε πως υπάρχουν μελέτες σε όλο τον κόσμο που δείχνουν ότι τα παιδιά δεν μολύνονται και δεν μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι και έφερε το παράδειγμα της Γαλλίας, η οποία με όλα αυτά τα κρούσματα και το πλήρες lockdown άφησε τα σχολεία ανοιχτά.

«Νομίζω ότι τα ίδια τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα, αυτό που φοβούνται πολλοί είναι τους γονείς που συγχρωτίζονται. Αν φανεί ότι υπάρχει διαμόλυνση και στα σχολεία τότε και αυτά θα κλείσουν, όμως οι περισσότερες χώρες κράτησαν τα σχολεία ανοιχτά και ο ΠΟΥ παρακαλεί τις χώρες να τα διατηρήσουν ανοιχτά».

Αυτοί είναι οι 2 τρόποι με τους οποίους διασπείρεται ο ιός

Ο κυριότερος τρόπος διαμόλυνσης είναι όταν χαλαρώνουμε με φίλους, όπου και δεν φοράμε μάσκα και ο δεύτερος πιο σημαντικός τρόπος είναι τα παιχνίδια με μπάλα, όπου έρχονται κοντά πολλοί άνθρωποι, που τρέχουν, είναι λαχανιασμένοι κ.ο.κ, σημείωσε η πνευμονολόγος.